moderat_sommar
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Hyresgästföreningen vädjar om att inte höja hyrorna

Hyresförhandlingarna för 2020 års hyror startar upp de närmaste veckorna och Hyresgästföreningen vädjar om att hålla tillbaka höjningarna.

centrum_artikel

Enligt Hyresgästföreningen finns inget behov av hyreshöjningar för 2020. Detta baserar man på en analys av samhällsekonomin, både nationellt och internationellt, samt bostadsföretagens ekonomi. Det finns heller inte utrymme för höjningar om vanligt folk ska kunna bo kvar.
– Är det en rimlig hållning att, när alla andra kostnader går ner, så ska boendekostnaderna för hyresgäster gå åt motsatt håll? Självklart inte, säger Erik Elmgren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen, konstaterar att hyresrätten redan idag är den dyraste hyresformen.
– Sex av tio hushåll består av ensamstående personer, med eller utan barn, som ska klara av en eventuell hyreshöjning på bara en inkomst. Vanligt folk måste kunna bo kvar.

Hyresgästföreningen konstaterar även att i förhållande till risk är hyresvärdarnas avkastning idag mycket god. Detta eftersom antalet tomma lägenheter är närmast obefintlig.
– Att i det läget öka den ekonomiska pressen på hyresgästerna rimmar illa med verkligheten, uppger Erik Elmgren, förhandlingschef.

brobygget_helsida_valsta
connys_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

2020_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh