centrum_host
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Hyresgästföreningen vädjar om att inte höja hyrorna

Hyresförhandlingarna för 2020 års hyror startar upp de närmaste veckorna och Hyresgästföreningen vädjar om att hålla tillbaka höjningarna.

Enligt Hyresgästföreningen finns inget behov av hyreshöjningar för 2020. Detta baserar man på en analys av samhällsekonomin, både nationellt och internationellt, samt bostadsföretagens ekonomi. Det finns heller inte utrymme för höjningar om vanligt folk ska kunna bo kvar.
– Är det en rimlig hållning att, när alla andra kostnader går ner, så ska boendekostnaderna för hyresgäster gå åt motsatt håll? Självklart inte, säger Erik Elmgren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.

Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen, konstaterar att hyresrätten redan idag är den dyraste hyresformen.
– Sex av tio hushåll består av ensamstående personer, med eller utan barn, som ska klara av en eventuell hyreshöjning på bara en inkomst. Vanligt folk måste kunna bo kvar.

Hyresgästföreningen konstaterar även att i förhållande till risk är hyresvärdarnas avkastning idag mycket god. Detta eftersom antalet tomma lägenheter är närmast obefintlig.
– Att i det läget öka den ekonomiska pressen på hyresgästerna rimmar illa med verkligheten, uppger Erik Elmgren, förhandlingschef.

defacto_mustach_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
greeknighthelsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard
centrum_host_helsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknight_outsider
nrh
connys
colorama_april2