moderat_sommar
Foto: Press/SigtunaHem

Hyresgästföreningen: Högt hyresförlag

Hyresgästföreningen är kritiska till SigtunaHems yrkande om 2,25 procents hyreshöjning, rapporterar tidningen Hem & Hyra.

centrum_artikel

SigtunaHem avser höja hyran med 2,25 procent med start 1:a januari 2017. Höjningen anses dock vara för hög av Hyresgästföreningen som ska förhandla med det kommunala bostadsbolaget om saken:
– Det är för högt jämfört med de förhandlingar som redan är klara. Vi ska sätta oss och analysera nu, för att se om de behöver alla de här pengarna, Nicklas Isaksen, ordförande i förhandlingsdelegationen, till tidningen Hem & Hyra.

Hyresgästföreningen har inte lagt något eget bud och kommer inte kunna göra det. Men Isaksen anser att eftersom räntorna är på väg ner så borde höjningen inte bli så stor. Nästa vecka ska man träffa SigtunaHems ledning. Hyresgästföreningens förhandlingsstrateg, Jan Hedberg, är inne på samma bana som Isaksen:
– Vi har redan hyrorna klara för 11 kommunala bolag och 100 000 hyresgäster på en genomsnittlig nivå på 0,65 procent. Det är extremt gynnsamt att äga fastigheter just nu, med extremt låga räntor, låg inflation och lågt kostnadstryck. De milda vintrarna betyder lägre uppvärmningskostnader och lägre kostnader för snöröjning. Det här genomsyrar samtliga bolag och kommer att slå igenom i årets resultat, säger han.

2020_helsida
defacto_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

happyhomes_sommar2020
marina_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
studeravidare_outsider
speedy_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider