fastbyran_bostad
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Hyresgäster störs av renoveringar

Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

Hyresgästen som jobbar kväll på Arlanda behöver vila på dagarna. Men den var bilningsljud även under helger och på lediga dagar var hyresgästen ute till klockan fem på eftermiddagen för att slippa oljudet:
– Jag fick panikattacker på jobbet. Kuratorn sa att det var stress. Det ledde till sjukskrivning. Det var inte hälsosamt att leva så, säger hyresgästen till Hem & Hyra.

Hyresgästens dotter grät och skrek, fick aldrig sova lunch. Dock fick hon inte någon nedsatt hyra trots bullret.
– Det är väldigt svårt att kommentera specifika fall. Rent generellt är det så att påverkas möjligheten att nyttja lägenheten så tar vi en dialog hur vi kan komma till rätta med problemet tillsammans med hyresgästen. Jag beklagar om hyresgästerna upplever att de inte fått korrekt återkoppling från oss, uppger Marc Siösteen, ansvarig chef på Hembla, till Hem och hyra.

Hembla kommer att undersöka vilka projekt som drivits i fastigheterna i Sigtuna och säkerställa att de minimerar störande ljud. Så sent som på torsdagen var märsta.nu i kostakt med en hyresgäst som klagade på buller. Hyresgästen arbetar hemifrån under coronatiderna men kan inte hålla videosamtal på grund av buller.

märsta.nu har tagit del av mailkonversation mellan hyresgästen och Hembla där hyresgästen uppmanar till visad hänsyn och förståelse i samband med coronatider då man uppmanats att arbeta hemma. Hembla å sin sida hänvisar till att det är nödvändigt med renoveringarna. Arbetstiderna för entreprenörerna är mellan 7-20 och arbete som innebär störande ljud får utföras mellan 9-17 på vardagar och bildning mellan 10-16.

busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

fastbyran_helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

Nu avråds eldning

Notiser Med anledning av den kommande värmeböljan har Räddningsregion Mitt som omfattar Sigtuna kommun uppmanat boende att inte elda.

Flex vuxna studerar gymnasiekurser

Nyheter Under våren studerade nästan 4000 kursdeltagare inom den kommunala vuxenutbildningen vilket är en ökning med drygt 70 procent jämfört med för ett år sedan enligt Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

fastbyran_outsider