defacto_pan2020
Foto: Press/SigtunaHem

Hyresförhandlingarna har strandat

Förhandlingarna om 2021 års hyror har strandat mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen och nu kallas medlare in.

centrum_artikel

Hyresförhandlingarna mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen har strandat, det kommunala bostadsbolaget hade yrkat en höjning av hyrorna på 2,5 procent. Något som Hyresgästföreningen är emot.

Trots fem förhandlingsmöten har man inte kommit fram till en överenskommelse enligt SigtunaHem fastighetschef Bertil Hallbäck.
– Det är tråkigt att vi hamnar i den här situationen, men nu får vi helt enkelt invänta resultatet av förhandlingarna i Hyresmarknadskommittén, säger Hallbäck i ett uttalande.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

speedy_vinter_helsida
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

prima_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

januari_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
prima_outsider
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider