moderaterna_sep2020
Foto: Pressbild/Stockholms läns landsting

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

centrum_artikel

I samband med Hälso- och sjukvårdsförvaltningens sammanträde om en vecka, 24/9, ska man fatta beslut om att avveckla systemet med husläkarjourer. Detta för att göra det enkelt för invånarna i regionen att hitta rätt vård i rätt tid vilket kräver att det finns tydliga vårdformer för att möta olika former av sjukvårdsbehov:
– Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser. Patienter som behöver akut vård kan få rådgivning från 1177 Vårdguiden på telefon om var och när de bäst söker vård för sina symtom, säger enhetschef Christoffer Bernsköld.

Elva närakuter finns idag i regionen, bland annat Sollentuna som är närmast för Sigtuna kommuns invånare. Närakuterna kommer att stärka sin bemanning i samband med att husläkarjourerna avvecklas för att kunna ta hand om patienter som tidigare fått vård vid en husläkarjour. Husläkarjourer norr om Stockholm fanns i Jakobsberg, Solna och Täby. Det är dock inte samma system som att lista sig hos en husläkare vid en vårdcentral. Det systemet kvarstår.

helsida
fixa_laddplats_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
kkdk_helsida
personal_sandstrom_helsida
connys_helsida
2020_helsida
meko_helsida
landsbygdsdag
corner_helsida
kkdk_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
outsider
centrum_sommar_out
corner_outsider
personal_outsider
laddplats_out
swedol_outsider
meko_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider