defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Husdjursförbud i lägenheter

Malmegårds fastigheter som har bostäder i Märsta hyr numera ut med husdjursförbud rapporterar Dagens Nyheter.

Flera fastighetsägare inför husdjursförbud i samband med uthyrningar, ett av dessa är Malmegårds som äger fastigheter i hyresrättsform i Märsta. Enligt VD Bengt Malmegård har man fått in så kallade kamphundar i fastigheter vilket skrämde andra hyresgäster rapporterar Dagens Nyheter:
– Då låg det nära till hands med ett husdjursförbud. När det gäller katter blir det problem om de kissar på parketten, det är hopplöst att bli av med doften. Men argumentet är i första hand är att de med allergiproblem ska få lugn och ro, säger han till DN.

Utöver det är det många allergiker i Märsta som utryckt önskemål om husdjursförbud.
– Jag är själv astmatiker och därför har jag sagt att i vår nyproduktion vill vi undvika att få in rökare och tyvärr också djurägare. Jag är ju djurvän, men för att förbättra för allergiker så inför vi det i vår nyproduktion, fortsätter han enligt tidningen.

Framför allt är det hundar och katter som är problemet men Malmegård poängterar att förbudet rör alla husdjur. Utöver det har man gått ut till alla sina hyresgäster med information om att det är rökförbud i lägenheterna.
– Faktum är att inte så många har ifrågasatt detta, utan tvärtom uppskattat initiativet. Egentligen tycker vi ju inte om ett förbudssamhälle. Det är i första hand för deras egen hälsa, men även för grannar som har problem med luftrören. Sist men inte minst så förstör man lägenheten när man röker, säger Bengt Malmegård enligt Dagens Nyheter.

2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

marina_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
defacto_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

speedy_helsida
festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

marina_outsider
speedy_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider