mote_sommar
Foto: Genrebild

Husdjursförbud i lägenheter

Malmegårds fastigheter som har bostäder i Märsta hyr numera ut med husdjursförbud rapporterar Dagens Nyheter.

centrum_artikel

Flera fastighetsägare inför husdjursförbud i samband med uthyrningar, ett av dessa är Malmegårds som äger fastigheter i hyresrättsform i Märsta. Enligt VD Bengt Malmegård har man fått in så kallade kamphundar i fastigheter vilket skrämde andra hyresgäster rapporterar Dagens Nyheter:
– Då låg det nära till hands med ett husdjursförbud. När det gäller katter blir det problem om de kissar på parketten, det är hopplöst att bli av med doften. Men argumentet är i första hand är att de med allergiproblem ska få lugn och ro, säger han till DN.

Utöver det är det många allergiker i Märsta som utryckt önskemål om husdjursförbud.
– Jag är själv astmatiker och därför har jag sagt att i vår nyproduktion vill vi undvika att få in rökare och tyvärr också djurägare. Jag är ju djurvän, men för att förbättra för allergiker så inför vi det i vår nyproduktion, fortsätter han enligt tidningen.

Framför allt är det hundar och katter som är problemet men Malmegård poängterar att förbudet rör alla husdjur. Utöver det har man gått ut till alla sina hyresgäster med information om att det är rökförbud i lägenheterna.
– Faktum är att inte så många har ifrågasatt detta, utan tvärtom uppskattat initiativet. Egentligen tycker vi ju inte om ett förbudssamhälle. Det är i första hand för deras egen hälsa, men även för grannar som har problem med luftrören. Sist men inte minst så förstör man lägenheten när man röker, säger Bengt Malmegård enligt Dagens Nyheter.

studeravidare_helsida
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
spedition_sigtuna
brobygget_helsida_valsta
marina_helsida
defacto_helsida
marina_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
kaa_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider