centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild

Husdjursförbud i lägenheter

Malmegårds fastigheter som har bostäder i Märsta hyr numera ut med husdjursförbud rapporterar Dagens Nyheter.

defacto_jul_artikel

Flera fastighetsägare inför husdjursförbud i samband med uthyrningar, ett av dessa är Malmegårds som äger fastigheter i hyresrättsform i Märsta. Enligt VD Bengt Malmegård har man fått in så kallade kamphundar i fastigheter vilket skrämde andra hyresgäster rapporterar Dagens Nyheter:
– Då låg det nära till hands med ett husdjursförbud. När det gäller katter blir det problem om de kissar på parketten, det är hopplöst att bli av med doften. Men argumentet är i första hand är att de med allergiproblem ska få lugn och ro, säger han till DN.

Utöver det är det många allergiker i Märsta som utryckt önskemål om husdjursförbud.
– Jag är själv astmatiker och därför har jag sagt att i vår nyproduktion vill vi undvika att få in rökare och tyvärr också djurägare. Jag är ju djurvän, men för att förbättra för allergiker så inför vi det i vår nyproduktion, fortsätter han enligt tidningen.

Framför allt är det hundar och katter som är problemet men Malmegård poängterar att förbudet rör alla husdjur. Utöver det har man gått ut till alla sina hyresgäster med information om att det är rökförbud i lägenheterna.
– Faktum är att inte så många har ifrågasatt detta, utan tvärtom uppskattat initiativet. Egentligen tycker vi ju inte om ett förbudssamhälle. Det är i första hand för deras egen hälsa, men även för grannar som har problem med luftrören. Sist men inte minst så förstör man lägenheten när man röker, säger Bengt Malmegård enligt Dagens Nyheter.

tp_helsida
ica_oktober

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

centrum_jul_helsida
julbord_helsida
happyhomes_2019

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

greeknighthelsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_jul
trainingpartner_jobb_helsida
sigtunavatten_standard
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
connys
nrh
julbord