centrum_panorama2020
Randviken avsåg bygga ett flerbostadshus med 34 lägenheter.Foto: Illustration/Randviken

Husbygge på Valsta Centrum får bakläxa

Randviken lämnade in bygglov för att bygga bostäder på Valsta Centrums tak men får avslag för det då bostäderna anses strida mot den antagna detaljplanen.

centrum_artikel

Randvikens Fastighets AB lämnade in bygglovsansökan för att bygga ett flerbostadshus med 34 lägenheter på Valsta Centrum, ettor och tvåor. Dock så medger detaljplanen endast radhus på taket och inte som flerbostadslägenheter. Radhusen måste dessutom vara minst 120 kvadratmeter. Bygg och trafiknämnden kommer fatta beslut i ärendet senare i veckan men förslag till beslut är att avslå då förslaget anses strida för mycket mot detaljplanen.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

teatergrillen_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
sportlov_sigtuna

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
connys_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh