sap_pan
Foto: Marie-Therese Karlberg

Hur ska man kunna lita på Miljöpartiet?

Så har det hänt igen. Miljöpartiet (MP) annonserar och skriver aggressiva insändare där de påstår saker som de inte arbetar för genom sina politiska uppdrag. Då är de med och fattar beslut som går precis tvärtemot det de skriver.

Förra gången det hände gällde det Aspvägen i Märsta. Då kritiserade man en förlängning av vägen trots att man inte bara en gång, inte två gånger utan hela tre gånger tidigare sagt ja till avtalet med Trafikverket som innebar den aktuella förlängningen man nu plötsligt sa sig vara emot.

Den här gången gäller det de s.k. Smedsgårdarna. Två fastigheter som ägs och förvaltas av SigtunaHem (SH). SH vill på grund av husens dåliga tekniska status riva dessa och bygga nya, moderna hus i stället. Den dåliga tekniska statusen påverkar inte minst husens energieffektivitet. Något (MP) borde bekymra sig mer över, då det riskerar påverka klimatet och miljön. Poängteras bör att det är SigtunaHems förslag att riva husen, inte kommunens. Kommunen har hittills inte ens fått förfrågan om att göra den isåfall nödvändiga detaljplaneändringen.

(MP) går nu alltså ut i nya annonser och en insändare med högt tonläge. Udden riktas mot Moderaterna med ordalydelser som ”moderatstyrda SH vill riva vackra Smedsgården”. Man hänvisar till kommunens ”Program för bostadsbyggande” där de nya husen finns med i en långsiktig förtätningsplanering, inget annat.

Om vi bortser från att Moderaterna inte ensamma styr vare sig kommunen eller SigtunaHem, vi är en del av en kommunledning bestående av fem partier, är (MP)’s stora problem, såväl denna gång som tidigare, att de inte ens har koll på vilken politik de själva driver genom sina uppdrag.

I Miljöpartiets egna ”Program för bostadsbyggande” för 2020 finns nämligen platsen för Smedsgårdarna med för nybyggnation av 50 lägenheter. En nybyggnation som kräver rivning av de hus (MP) nu säger sig vilja skydda. De försöker med andra ord, än en gång, få dig som invånare och väljare i Sigtuna kommun att tro att de står för något de inte gör i praktiken.

Det är både oseriöst och oärligt mot dig som invånare och väljare. Jag föreslår att du tänker på det när du går till valurnorna den 11 september. Röstar du på (MP) vet du inte vad du får, eftersom de säger en sak till dig och agerar sedan tvärtom.

  • Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande
helsida_sfs
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

Hemtjänsten inte fossilfri

Insändare Hemtjänstens bilar rullar i hela kommunen alla dagar under året. De utgör en betydande andel av kommunens fordonsflotta. För Miljöpartiet är det självklart att dessa bilar ska uppfylla kommunens miljöstandard.

defacto_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

pantamera_avc_helsida
kso_helsida
mp_helsida_april

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

social_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Insändare Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
outsider_social
nrh
pantamera_out
kso-duell_out
sfs_out
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_outsider