panorama_centrum

Hur minns du 11:e september?

För tjugo år sedan inträffade en händelse och vår vardag blev aldrig sig lik igen. Alla som var med den dagen minns det som igår. Detta är min berättelse.

Hur minns du 11:e september? Jag tror att alla som levde då och var i någorlunda reflekterande ålder minns dagen och situationen. Tiden stod still. Alla minns just det ögonblicket. Själv var jag student, 21 år gammal. Jag läste tredje terminen Medie- och kommunikationsvetenskap vid Karlstads universitet. Det var tidigt terminen. Minns inte ens vad vi läste just då, men vi hamnade skolans matsal och skulle fika. Vi kommer in efter en föreläsning och möts av tv-bilderna. Alla studenter bokstavligen skrek; ”Helt sjukt”, ”Är det en film”.

Vi satt där en stund, la studierna åt sidan ett tag. De kommande dagarna och veckorna blev viktiga ur ett medieperspektiv så klart. Det kommunicerades ut olika versioner i diverse kanaler. Jag minns att vi studerade hur amerikansk media kontra mellanöstern-media rapporterade. Jag minns sedan George Bushs tal när han motiverade attacken mot Afghanistan;”This is a crusade”, sa Bush.

Alla som kan sin historia rätt inser att korståg inte är det rätta ordet när det gäller intåg i den del av världen.

Sedan dess har vår värld förändrats. Flyget som ju betyder mycket i kommunen fick en hel del problem inledningsvis men sedermera blev det vardag med säkerhetskontroller och höjd säkerhet ombord på planen. Det skapades också fler jobbtillfällen relaterat till säkerhet.

Detta var min historia om 11:e september 2001. Hur minns du 9/11? Maila in och berätta så sammanställer vi kommuninvånarnas minnen för framtiden. Du kanske jobbade på Arlanda och har särskilda minnen…

centrum_sommar2022_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

2020_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

defacto_helsida
valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

liber_helsida
mp_helsida_april

Bevara Smedsgårdarna

Insändare Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

ewas_helsida

Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet

Insändare Centerkvinnorna vill att fler kvinnor ska få leva i ekonomisk frihet, med en självständig ekonomi. Nästan en fjärdedel av utrikes födda kvinnor är i dag arbetslösa och det behövs fler insatser för dem. Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet!

Värna och utveckla hyresrätten som boendeform!

Insändare Söndag den 11 september är det dags att välja partier och kandidater till riksdag, region och kommun. Det är mer angeläget än någonsin att många röstar - på valdagen eller genom förtidsröstning – detta för att visa att demokratin är något vi verkligen värnar om och uppskattar.

valet2022

repliken: Platsen fungerar inte!

Insändare Vi var glasklara att Vänsterpartiet står bakom att ett kultur- och aktivitetscenter placeras i Valsta. I synnerhet om det innebär ett fullgott bibliotek i Valsta. Vad vi är emot är platsen, den fungerar inte! I detta känner vi att vi har Valstaborna med oss.

Varför säger (S) och (V) nej till det som Valstaborna efterfrågar?

Insändare Den 9 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att påbörja arbetet med att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter (KAC) i Valsta. Alla partier utom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) röstade ja. (S) och (V) röstade nej.

valet2022

Är det ideologiskt fel att lyssna på invånarna, Marie Axelsson?

Insändare Marie Axelsson skriver i en insändare att utförsäljning av hyresrätter är ”en rent ideologisk handling från Moderaternas håll.” Det som möjligtvis kan påstås vara ideologiskt är att vi moderater står för att vi lyssnar på invånarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Socialdemokraterna fortsätter istället att tydligt visa att de vill bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Insändare Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ewas_outsider
connys
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider