sportfiske_jubileum
Dogge, Thérese och Hunermend DilyarFoto: Pressbild

Hunermend i samarbete med Dogge och Thérese Neaimé

Märstasångaren Hunermend Dilyar som spelar och sjunger på kurdiska gör en låt tillsammans med Dogge Doggelito och Therése Neaimé: - Låten är som mosaiken av mångfald i Sverige, säger Hunermend Dilyar i ett uttalande.

rosta_sigtuna2

Hunermend Dilyar träffade på Dogge Doggelito och Thérese Neaimé på Mångfaldsfestivalen i Märsta och de bestämde sig för att göra något tillsammans. Det har nu resulterat i låten ”Shine like a star”.

Hunermend Dilyar är en internationellt erkända kurdisk-svensk sångare och musiker som turnerar världen över. Han har släppt fem egna plattor och är även sångare och musiker i George Graham Orchestra samt att han arbetar för integration i samarbete med David DJ Maytan.
– Låten är som mosaiken av mångfald i Sverige. De olika musikstilarna berikar varandra och ger ett vackrare resultat – på samma sätt som att en färg är fin, men flera färger gör en hel regnbåge, säger Hunermend Dilyar.

Dogge Doggelito är rapartisten som var med i Latin Kings på 90-talet. Thérese Neaimé är artist skådespelare med svenska och libanesiska rötter. Hon har gett ut tre skivor och turnerar världen över, bland annat med stor framgång i Mellanöstern, USA och Europa. Tre olika artister med olika stilar möts i en salig blandning, konstaterar Dogge. Thérese säger att låten handlar om att man ska tänka själv och ”shine on like a star”, alltså skina som en stjärna.

mp_eu
oppning_helsida
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

varfest_helsida
v_eu_helsida
rosta_sigtuna2

Trädgårdmässa kommer till Steninge

Nöjesnyheter Trädgårdsmässan Trädgård och Uterum kommer till Steninge slottsby helgen 3-5 maj: - Platsen är helt perfekt med slottet, trädgården och den nyrenoverade Stenladan med sina butiker och restauranger, säger Peter Isaksson, arrangör av Trädgård och Uterum.

nationaldag_helsida
happyhomes_2019
bonava_maj_helsida

Ebba vinner Årets kulturpris

Kulturnyheter I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

eu_sap

Sigtunakockar kan vinna internationell tävling

Nöjesnyheter Sigtunahöjden och Steningevik har med varsin kock på finalen av Copper Skillet i Toronto: - Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

1:a april

Rösta: Kommer du ihåg aprilskämten?

Nöjesnyheter 1:a april har märsta.nu en tradition om att skoja till det lite med företag, politker och kommun. Igår var det dags igen och skämtet om Pinbacksgallerian var uppskattat, men kommer du ihåg några av våra andra aprilskämt genom åren?

ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
v_eu
connys
sh_oppet
bonava_maj_outsider
nationaldag_out
oppning_outsider
mp_eu_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
rosta_sigtuna
sh_bovard_out
nrh