defacto_pan
Dogge, Thérese och Hunermend DilyarFoto: Pressbild

Hunermend i samarbete med Dogge och Thérese Neaimé

Märstasångaren Hunermend Dilyar som spelar och sjunger på kurdiska gör en låt tillsammans med Dogge Doggelito och Therése Neaimé: - Låten är som mosaiken av mångfald i Sverige, säger Hunermend Dilyar i ett uttalande.

Hunermend Dilyar träffade på Dogge Doggelito och Thérese Neaimé på Mångfaldsfestivalen i Märsta och de bestämde sig för att göra något tillsammans. Det har nu resulterat i låten ”Shine like a star”.

Hunermend Dilyar är en internationellt erkända kurdisk-svensk sångare och musiker som turnerar världen över. Han har släppt fem egna plattor och är även sångare och musiker i George Graham Orchestra samt att han arbetar för integration i samarbete med David DJ Maytan.
– Låten är som mosaiken av mångfald i Sverige. De olika musikstilarna berikar varandra och ger ett vackrare resultat – på samma sätt som att en färg är fin, men flera färger gör en hel regnbåge, säger Hunermend Dilyar.

Dogge Doggelito är rapartisten som var med i Latin Kings på 90-talet. Thérese Neaimé är artist skådespelare med svenska och libanesiska rötter. Hon har gett ut tre skivor och turnerar världen över, bland annat med stor framgång i Mellanöstern, USA och Europa. Tre olika artister med olika stilar möts i en salig blandning, konstaterar Dogge. Thérese säger att låten handlar om att man ska tänka själv och ”shine on like a star”, alltså skina som en stjärna.

Nytt koncept för McDonalds Sky City

Nöjesnyheter McDonalds i Sky City öppnar upp ett nytt system där maten tillagas på beställning och gästerna serveras sedan vid borden: - Det känns väldigt roligt att öppna upp McDonald’s Sky City igen. Med vårt nya beställnings- och tillagningssystem och bordsservering erbjuder vi våra gäster en ännu bättre restaurangupplevelse, säger franschisetagaren Roland Edin.

colorama_april2

Märstabor cyklar från Kiruna till Malmö

Märstafolket Märstaborna Valentin Lazar och Sam Calara cyklar från Kiruna till Malmö under en månads tid i syfte att samla in pengar till Riksförbundet för Funktionshindrade Barn och Ungdomar: - Vi vill sprida ordet för att inspirera folk och stödja RBU, skriver dem i ett gemensamt mail till märsta.nu

bonava_juli_hel
arlanda_golf_juli

Pontus in the air nominerad till prestigefyllt pris

Nöjesnyheter Arlandakrogen Pontus in the air nominerades i den internationella branschtävlingen 2019 Airport Food & Beverage (FAB) Awards: - Vi är mycket stolta och glada över juryns lovord. Det är en vinst i sig och ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi är en av de främsta flygplatsrestaurangerna med vårt utbud av mat, dryck och service, säger krögaren Pontus Frithiof.

sommar_centrum

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

happyhomes_2019
sommar

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
ica_valsta_choklad

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

connys
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider
bonava_juli_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider