moderaterna_feb
Foto: Insändarbild

Hundratalet lag intar Märsta

Med start denna helg inleds Märsta Games med ca 110 lag som intar kommunen, främst Midgårdsfältet: - Det kommer vara deltagande lag från stor Stockholm, Uppland och andra delar av Sverige samt lag från Finland, Norge och Åland, säger Joakim Folmer-Hansen i Märsta IK

72 lag intar Midgårdsvallen och Ansgarsvallen i Sigtuna denna helg det ska spelas 11-manna och knattefotboll. Nästa helg spelas det 7-manna och 40 lag kommer då. Bland annat har GIF Sundsvall, Assyriska, Vasalund och Brommapojkarna anmält lag. Joakim Folmér-Hansen meddelar att det kommer att finnas flera kiosker som serverar hamburgare, sallader och annat fika och dryck.
– Vi hoppas att många i kommunen passar på att komma och titta på rolig och bra fotboll, säger Joakim.

Cupen har växt sedan 1998 enligt Joakim och Märsta IK som arrangör har fått mycket beröm.
– Det är ju självklart roligt för våra barn- och ungdomar att visa upp sig och spela en Cup på hemmaplan, där alla vänner och familj har möjlighet att komma och titta samt hjälpa till, fortsätter Joakim.

Men Märsta IK får också en viktig inkomstkälla i Märsta Games. Det gör att man kan hålla nere kostnaderna för medlemmarna samt göra inköp för att lagen ska ha bra material.
– För kommunen är det bra att få visa upp alla sina fina anläggningar och att vi är en idrottskommun där det händer saker.

EXTRA

Eklund tillbaka i Arlanda och lovar poängrekord

Innebandy Daniel Eklund väljer på nytt att komma tillbaka till Arlanda IBK efter en kort utflykt till Rosersbergs IK: - Daniel är en fantastisk kille både på och utanför plan, och har ett driv som kommer att tillföra mycket för klubben förutom det poäng han kommer att producera i herrfyran, uppger ordföranden Mattias Nordahl.

februari

Olsson stannar

Handboll Skånela IF får behålla Fredrik Olsson, det meddelar klubben dagen efter att allsvenskan spelats klart för deras del.

foretagarlunch
EXTRA

Säsongen är över för Skånela

Handboll Trots en stark upphämtning av Skånela sista kvarten så är det slutspelat för i år, en poäng räckte inte samtidigt som både Hallby och Önnered vann sina matcher. Nu är det också klart att skånelaikonen Jesper Östlund gjort sitt sista framträdande i klubben för den här gången: - Det blir jobbiga farväl av killarna, sa han efter matchen.

forskontor
aretsforetag

FC Arlanda vann efter två oavgjorda

Fotboll FC Arlanda mötte Ängby på lördagen och vann med 1-0 efter mål av Aleksander Jovanovic: - Vi gör en bra laginsats idag och jag är säker på att vi kommer att vara redo när serien börjar i april, säger lagkapten Michael Aslan.

EXTRA

Äkta hattrick av Wille

Ishockey William Karlsson slog till med ett äkta hattrick under söndagskvällen: - Det känns rätt coolt, det måste jag erkänna, säger han till Sportbladet efter 4-0-segern mot Calgary.

Allsvenskan

Skånela får kvala sig kvar

Handboll Skånela får kvala sig kvar i Allsvenskan, det står klart sedan man förlorat mot AIK. Inte heller en seger hade hjälp då Spårvägen kryssade mot OV Helsingborg: - Vi ville ha två poäng för att komma stärkta till kvalet. jättetråkigt att vi inte levererar, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

kvaljakten!

Skånela körde över tabelltvåan

Handboll Man kom inte till Märsta för att spela av matchen var beskedet från Varbergs tränarstab inför matchen, men Skånela vann klart i det som kan vara assisterande tränare Jesper Östlunds sista match i Vikingahallen: - Det är en fantastisk insats av hela laget och vi gör det vi ska, säger Östlund till märsta.nu efteråt.

Kvaljakten!

Ödesmatch för Skånela ikväll

Handboll Skånela möter Varberg i en ödesmatch ikväll. Förlust och kvalschansen är borta: - Hela veckan har självklart fokuserats på att vara så förberedda taktiskt, mentalt och fysiskt som möjligt inför kvällens match, uppger tränare Jimmy Karlsson för Skånelas hemsida.

video

Wille närmar sig 40 mål

Ishockey I natt slog han till igen och nu närmar sig William Karlsson 40 mål i NHL: - Men jag tänker inte på den siffran ännu. Nu är siktet inställt på 37. Sedan får vi se, säger wingsfostrade Karlsson till Sportbladet.

standard_ridskola
objekt2
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
nfc_vinter
standard_start
sangensemble
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
vuxentutbildning
objekt4
standard
objekt3
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset