defacto_panorama
Foto: Insändarbild

Hundratalet lag intar Märsta

Med start denna helg inleds Märsta Games med ca 110 lag som intar kommunen, främst Midgårdsfältet: - Det kommer vara deltagande lag från stor Stockholm, Uppland och andra delar av Sverige samt lag från Finland, Norge och Åland, säger Joakim Folmer-Hansen i Märsta IK

72 lag intar Midgårdsvallen och Ansgarsvallen i Sigtuna denna helg det ska spelas 11-manna och knattefotboll. Nästa helg spelas det 7-manna och 40 lag kommer då. Bland annat har GIF Sundsvall, Assyriska, Vasalund och Brommapojkarna anmält lag. Joakim Folmér-Hansen meddelar att det kommer att finnas flera kiosker som serverar hamburgare, sallader och annat fika och dryck.
– Vi hoppas att många i kommunen passar på att komma och titta på rolig och bra fotboll, säger Joakim.

Cupen har växt sedan 1998 enligt Joakim och Märsta IK som arrangör har fått mycket beröm.
– Det är ju självklart roligt för våra barn- och ungdomar att visa upp sig och spela en Cup på hemmaplan, där alla vänner och familj har möjlighet att komma och titta samt hjälpa till, fortsätter Joakim.

Men Märsta IK får också en viktig inkomstkälla i Märsta Games. Det gör att man kan hålla nere kostnaderna för medlemmarna samt göra inköp för att lagen ska ha bra material.
– För kommunen är det bra att få visa upp alla sina fina anläggningar och att vi är en idrottskommun där det händer saker.

Maria historisk vinnare i Vimmerby

Motor Maria Karlsson, Skepptuna Motorklubb, har vunnit Semesterracet för femte gången: - Underbart, det här trodde jag inte innan, sa Maria till Vimmerby tidning.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2

Tony fortsätter karriären i Almtuna

Ishockey Tony Mårtensson ger inte upp karriären utan fortsätter i Almtuna efter att ha spelat i Linköping den gångna säsongen: - Jag flyttade till Gävle och Brynäs när jag skulle fylla 20 år, efter 18 säsonger på vift så kändes det nu rätt att flytta hem till Sigtuna igen, säger Tony i ett pressmeddelande.

vuxenutbildning2
socialutmarkelse
division 3

Märsta IK tappade viktiga poäng

Fotboll Märsta IK åkte överraskande på en förlust mot Västerås IK: - Vi spelar bra i första men de straffar oss i andra, säger tränare Kaj Eskelinen.

sap_valet2018

Talanger till Utvecklingslägret i Halmstad

Fotboll Märsta IK skickar Benjamin Suskic och Linnea Wennerg till Halmstad för att representera Uppland i utvecklingslägret: - Kul för Märsta IK att två spelare som är fostrade i MIK sen fotbollsskolan nu kommit så långt i sin utveckling.

division 3

FC Arlanda byter tränare

Fotboll FC Arlanda byter tränare efter tio omgångar i serien när man parkerar på nedflyttningsplats:- Föreningen tackar Milos och Dragomir för deras tid, där de visat ett stort hjärta och hängivenhet mot föreningen, skriver FC Arlanda i ett uttalande.

EXTRA

Föräldern: Inga rasistiska sånger

Fotboll Nu träder en förälder fram i den förening vars lag ska ha sjungit rasistiska ramsor i samband med Roslagscupen fram och dementerar vad som framkommit: - Det fanns ingen rasism i vårt samtal i lördags. Det sjöngs inga rasistiska sånger. Min egen son fanns på planen, ett barn med en afrikansk pappa, skriver föräldern i ett mail till märsta.nu

val2018
yearlingsales
vuxentutbildning
nfc_vinter
sigtunavatten_standard
objekt3
connys
veterankraft_standard
forskontor
Norra Redovisningshuset
objekt2
sap_outsider
objekt4
outsider_defacto
outsider_moderat