varumarke_defacto_sommar
Foto: Insändarbild

Hundratalet lag intar Märsta

Med start denna helg inleds Märsta Games med ca 110 lag som intar kommunen, främst Midgårdsfältet: - Det kommer vara deltagande lag från stor Stockholm, Uppland och andra delar av Sverige samt lag från Finland, Norge och Åland, säger Joakim Folmer-Hansen i Märsta IK

marstac_aug

72 lag intar Midgårdsvallen och Ansgarsvallen i Sigtuna denna helg det ska spelas 11-manna och knattefotboll. Nästa helg spelas det 7-manna och 40 lag kommer då. Bland annat har GIF Sundsvall, Assyriska, Vasalund och Brommapojkarna anmält lag. Joakim Folmér-Hansen meddelar att det kommer att finnas flera kiosker som serverar hamburgare, sallader och annat fika och dryck.
– Vi hoppas att många i kommunen passar på att komma och titta på rolig och bra fotboll, säger Joakim.

Cupen har växt sedan 1998 enligt Joakim och Märsta IK som arrangör har fått mycket beröm.
– Det är ju självklart roligt för våra barn- och ungdomar att visa upp sig och spela en Cup på hemmaplan, där alla vänner och familj har möjlighet att komma och titta samt hjälpa till, fortsätter Joakim.

Men Märsta IK får också en viktig inkomstkälla i Märsta Games. Det gör att man kan hålla nere kostnaderna för medlemmarna samt göra inköp för att lagen ska ha bra material.
– För kommunen är det bra att få visa upp alla sina fina anläggningar och att vi är en idrottskommun där det händer saker.

allsvenskan

Platt fall för Skånela i Tyresö

Handboll Skånela föll ner i gamla synder och förlorade borta mot Tyresö med 32-24: - Jag är väldigt besviken, jag och Jimpa kan stå och ta på oss förlusten fr att vi inte får grabbarna i matchmode, säger Jesper Östlund, tränare, till märsta.nu

happy_homes_sommar

Första segern för Wings

Ishockey I nionde matchen kom första segern för Wings i HockeyEttan: - Fantastiskt skönt och kul för killarna, sa tränare Björn Lidström efter matchen.

defacto_panorama_boka_mote
extra

MIK Dam får friplats i fyran

Fotboll Märsta IK dam förlorade sina två kvalmatcher till Division 4 men får ändå en friplats då Vaksala dragit sig ur serien 2018: - Glada miner och firande kommer det nu bli. Nu kommer det satsas rejält inför nästa säsong och där truppen söker efter fler spelare som vill vara med på resan i Div 4. Stolta ledare och spelare kan summera en fantastisk säsong och glädjas åt att nästa år få chansen att leverera fin fotboll mot andra lag i Uppland, säger Joakim Folmér-Hansen, ledare.

forskontor

Hattrick av Levén

Innebandy Rosersbergs IK ångar på i ettan och noterade femte raka segern i helgen borta mot Björklinge i IFU Arena.

Skånela-Önnered

”Magisk” första bäddade för seger

Handboll Skånela kammade hem en viktig seger mot Önnered hemma i Vikingahallen på lördagen: - Många gör en bra match, nu har vi rett ut stormen lite, sa tränaren Jimmy Karlsson efter matchen.

skånela-kärra

Oavgjort i sista sekunden

Handboll Det var dramatiskt värre när Skånela mötte Kärra, först i sista sekunden satte Veronica Vislander 24-24 och räddade en poäng: - Vi vann verkligen en poäng, sa tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg efter matchen.

Ungdomar startar upp Märsta Syrianska FC

Fotboll Märsta Syrianska startas upp av några ungdomar i kommunen: - Vi är ett gäng ungdomar som tagit tag i det här och tills seriestarten 2018 ska vi ha ett lag i Divison 8, så det är full fart framåt, säger Sleyman Moro, en av grundarna.

CCCP vann premiärmatchen

Ishockey CCCP HC premiärvann sin första match i Division 4 Uppland med hela 15-2. Redan ikväll är det hemmapremiär mot Östhammar.

RIK utklassningsvann i derbyt

Sport Rosersbergs IK krossade Grimsta i fredagens derby i ettan: - Otrolig inramning där det är fullsatt i hallen ca 40 min före matchstart. Vår förstafemma är återigen suverän men både andra & tredje femman skapar chans på chans, säger Fredrik Raschke, sportchef.

hockeyettan

Ännu ett nederlag för Wings

Ishockey Wings noterade på söndagen sjätte raka förlusten när Väsby vann med 4-2 i Vilundaparkens ishall: - Vi vill vinna matcher och det här var inte den start som vi hade önskat oss, säger tränare Björn Lidström till Wings facebooksida.

allsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog på lördagen sin första seger i denna säsongs Allsvenskan efter klara 29-18 mot Country: - Det var en måstematch för vår del, säger tränare Jesper Östlund.

korsbarsvagen1
oriongatan174
Frisyr – Standard
lillabjorn5
standard
lions_standard
Festspecialisten – Standard
korpentraning
standard_ridskola
cricketklubben
borg
Norra Redovisningshuset
dogranch
standard
sbrf2
connys
matcher_skanela