moderaterna_riksdag
En kamphund bet en väktare i ValstaFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hund bet väktare

En vakt bets i samband med att han skulle stänga Valsta Centrum tidigare i februari och en anmälan till Arbetsmiljöverket har lämnats in.

centrum_artikel

Enligt den anmälan till Arbetsmiljöverket bets en vakt av en kamphund som ett gäng hade i Valsta. I skrivelsen uppger driftchefen på Securitas att Valsta Centrum blivit ett tillhåll för öppen narkotikaförsäljning och att grupperingar av både ungdomar och vuxna håller till i samband med stängning.

Tidigare i februari skulle vakten stänga centrumet varpå han passerade ett gäng som stod med kamphunden. I samband med det gjorde hunden ett utfall mot vakten som blev biten. Bettet tog dock bara i byxorna. Vakten uppger att personerna i gruppen ofta är uppkäftiga och hotfulla mot väktarna.
– Varje dag då detta centrum ska låsas så medför det ångest och en starkt oro över att man ej vet hur låsningen kommer att sluta med tanke på den hotbild som finns mot oss väktare på platsen. I många fall kan antalet i grupperingarna överstiga 15 personer vilket även det placerar oss i ett grovt underläge, skriver driftchefen

Securitas kommer nu att få tid på sig att vidta åtgärder så at väktarnas situation säkerställs enligt arbetsmiljölagen.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

defacto_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

mod_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
centrum_helsida2020
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
centrum_sommar_out