defacto_pan2020
En kamphund bet en väktare i ValstaFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hund bet väktare

En vakt bets i samband med att han skulle stänga Valsta Centrum tidigare i februari och en anmälan till Arbetsmiljöverket har lämnats in.

centrum_artikel

Enligt den anmälan till Arbetsmiljöverket bets en vakt av en kamphund som ett gäng hade i Valsta. I skrivelsen uppger driftchefen på Securitas att Valsta Centrum blivit ett tillhåll för öppen narkotikaförsäljning och att grupperingar av både ungdomar och vuxna håller till i samband med stängning.

Tidigare i februari skulle vakten stänga centrumet varpå han passerade ett gäng som stod med kamphunden. I samband med det gjorde hunden ett utfall mot vakten som blev biten. Bettet tog dock bara i byxorna. Vakten uppger att personerna i gruppen ofta är uppkäftiga och hotfulla mot väktarna.
– Varje dag då detta centrum ska låsas så medför det ångest och en starkt oro över att man ej vet hur låsningen kommer att sluta med tanke på den hotbild som finns mot oss väktare på platsen. I många fall kan antalet i grupperingarna överstiga 15 personer vilket även det placerar oss i ett grovt underläge, skriver driftchefen

Securitas kommer nu att få tid på sig att vidta åtgärder så at väktarnas situation säkerställs enligt arbetsmiljölagen.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
skanela_event_helsida
meko_helsida
fixa_laddplats_helsida
boisigtuna
helsida
landsbygdsdag
skanela_event_outsider
swedol_outsider
laddplats_out
personal_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
outsider
corner_outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider