fastbyran_bostad
Vänortsringen i Märsta är ett område som inkluderas i BID Trygg i MärstaFoto: Daniel IskanderArkiv

HSB medverkar i trygghetsprojekt

HSB Stockholm medverkar i trygghetssatsning som genomförs i centrala Märsta: - Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats, äger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Trygg i Märsta har ett flertal fastighetsägare involverade i BID-föreningen i syfte att bidra till ökad trygghet och trivsel i närområdet. HSB Stockholm är en av aktörerna:
– Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats. Vi ser tyvärr en negativ utveckling, vilket även visar sig i trygghetsmätningar bland våra egna hyresgäster. Platssamverkan är en beprövad metod för att förbättra boendemiljön, säger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Sedan 2020 är projektet igång med aktörer som Sigtuna kommun, Wåhlin Fastigheter, FastPartner, SigtunaHem och Malmegårds Fastighets AB. Trygg i Märsta har aktiviteter som trapphusmöten, trygghetsvandringar, grannsamverkan och lovaktiviteter för barn och unga. Projektet inkluderar Märsta Centrum, Vänortsringen och Tingvalla. Finansiering sker via medlemmarna och med ekonomiskt stöd från kommunen.

fastighetsbyran_helsida_22
bjurfors_helsida
fastbyran_helsida

Så mycket ökar budgivningarna

Bostad Är du nyfiken på hur mycket det budas i kommunen? Bostadssajten Booli har kartlagt hur mycket priserna går upp i samband med budgivningarna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider