center_pan21
Foto: Bingo Rimér/Pressbild HSB

HSB anlitar sommarjobbare

HSB kommer att samarbeta med Sigtuna kommuner att ta in sommarjobbare: - Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

centrum_artikel

HSB Norra Stor-Stockholm och Sigtuna kommun ger ungdomar möjlighet att sommarjobba med skötsel av gårdar och utemiljöer i de olika HSB-föreningarna i kommunen.
– Det är roligt att vi har kunnat ordna de här platserna tillsammans med Sigtuna kommun. För oss på HSB är det extra kul att våra föreningar sköts av killar och tjejer som kan området och som känns igen av de boende. Det skapar en trygghet och en närhet som är viktig i föreningarna, säger Catherina Fored, vd för HSB Norra Stor-Stockholm.

Sommarjobbarna kommer att gå tillsammans med HSB:s erfarna fastighetsskötare som känner till både området och de boende:
– Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år. Mycket tack vare HSB och andra företag har alla ungdomar som uppfyllt kraven blivit erbjudna ett jobb. Många ungdomar har drabbats av pandemin och därför är det roligt att kunna ge ännu fler än förra året en bra första kontakt med arbetslivet, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

Från HSB:s sida hoppas man att sommarjobbet ska väcka ett intresse för jobb som fastighetsskötare och fastighetstekniker. Jobbet pågår mellan juni-augusti.
– Det här blir ju också ett sätt för oss att lära känna eventuella framtida kollegor, vi ser ju att det finns ett ökat behov av skickliga medarbetare i framtiden. Givetvis hoppas jag att ett sommarjobb hos oss nu också gör att man vill vara en del av HSB i framtiden. Jag skulle bli väldigt glad om några av de som är hos oss i sommar dyker upp på kontoret som våra nyaste kollegor om några år, uppger Catherina Fored.

mp_host_helsida
vaccin
2020_helsida
dack-helsida
bostad_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
bostad_outsider
centrum_sommar_out
vaccin-outsider
swedol_outsider
mp-outsider