panorama_centrum
Foto: Bingo Rimér/Pressbild HSB

HSB anlitar sommarjobbare

HSB kommer att samarbeta med Sigtuna kommuner att ta in sommarjobbare: - Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

HSB Norra Stor-Stockholm och Sigtuna kommun ger ungdomar möjlighet att sommarjobba med skötsel av gårdar och utemiljöer i de olika HSB-föreningarna i kommunen.
– Det är roligt att vi har kunnat ordna de här platserna tillsammans med Sigtuna kommun. För oss på HSB är det extra kul att våra föreningar sköts av killar och tjejer som kan området och som känns igen av de boende. Det skapar en trygghet och en närhet som är viktig i föreningarna, säger Catherina Fored, vd för HSB Norra Stor-Stockholm.

Sommarjobbarna kommer att gå tillsammans med HSB:s erfarna fastighetsskötare som känner till både området och de boende:
– Det är fantastiskt att så många företag ställer upp med sommarjobb för våra unga i kommunen i år. Mycket tack vare HSB och andra företag har alla ungdomar som uppfyllt kraven blivit erbjudna ett jobb. Många ungdomar har drabbats av pandemin och därför är det roligt att kunna ge ännu fler än förra året en bra första kontakt med arbetslivet, säger Emma Kapusta Rönnberg, enhetschef för Sigtuna kompetenscenter.

Från HSB:s sida hoppas man att sommarjobbet ska väcka ett intresse för jobb som fastighetsskötare och fastighetstekniker. Jobbet pågår mellan juni-augusti.
– Det här blir ju också ett sätt för oss att lära känna eventuella framtida kollegor, vi ser ju att det finns ett ökat behov av skickliga medarbetare i framtiden. Givetvis hoppas jag att ett sommarjobb hos oss nu också gör att man vill vara en del av HSB i framtiden. Jag skulle bli väldigt glad om några av de som är hos oss i sommar dyker upp på kontoret som våra nyaste kollegor om några år, uppger Catherina Fored.

defacto_helsida
nationaldag_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

2020_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

connys_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

centrum_sommar2022_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
nationaldag_out
logistik_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys