centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten skärper våldtäktsdom mot kommuninvånare

Svea hovrätt skärper domen mot två kommuninvånare som dömts för våldtäkt.

centrum_jul_artikel

En man från Märsta och en från Sigtuna dömdes nyligen av Attunda tingsrätt till två års fängelse för en våldtäkt i Väsby. Både målsägande och de tilltalade överklagade domen till Svea hovrätt. Hovrätten skärper nu domen och dömer de tilltalade till fängelse i tre år.

Männen hade sex med kvinnan trots att hon var berusad och utslagen i samband med en fest i Väsby, männen som är i 20-årsåldern turades om att våldta henne. Svea hovrätt anser att straffvärdet för gärningen är avsevärt högre än vad tingsrätten kommit fram till, för en vuxen person motsvarar det fängelse i fyra och ett halvt år. Men då båda var under 20 vid tillfället uppgår straffmätningsvärdet till tre år vardera. Skadeståndet för målsäganden höjs till 140 000 kronor.

ica_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

sigtunavatten_standard
trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida
valsta_tomte
fme_oktober
happyhomes_2019
julbord_helsida
defacto_jul
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

greeknight_outsider
valsta_tomte_outsider
nrh
connys
colorama_april2
julshow_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
tp_outsider