defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten skärper våldtäktsdom mot kommuninvånare

Svea hovrätt skärper domen mot två kommuninvånare som dömts för våldtäkt.

En man från Märsta och en från Sigtuna dömdes nyligen av Attunda tingsrätt till två års fängelse för en våldtäkt i Väsby. Både målsägande och de tilltalade överklagade domen till Svea hovrätt. Hovrätten skärper nu domen och dömer de tilltalade till fängelse i tre år.

Männen hade sex med kvinnan trots att hon var berusad och utslagen i samband med en fest i Väsby, männen som är i 20-årsåldern turades om att våldta henne. Svea hovrätt anser att straffvärdet för gärningen är avsevärt högre än vad tingsrätten kommit fram till, för en vuxen person motsvarar det fängelse i fyra och ett halvt år. Men då båda var under 20 vid tillfället uppgår straffmätningsvärdet till tre år vardera. Skadeståndet för målsäganden höjs till 140 000 kronor.

happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

defacto_helsida
colorama_jul
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_outsider
nrh
connys