defacto_pan2020
15-åringen hittades i Valstas elljusspår.Foto: MMS-Bild

Hovrätten skärper straffet

Hovrätten skärper straffet för den 18-åring som dödade sin skolkamrat i Valsta i februari.

centrum_artikel

Hovrätten anser till att börja med att den som dödade den 15-årige pojken är 18 år gammal, hans advokat ansåg i överklagan att han styrkt sin ålder till 16 år. Attunda tingsrätt dömde honom till fem års fängelse och utvisning, Svea hovrätt skärper enligt SVT Stockholm straffet med ett år till sex år. Detta då han erkänt att han tog stryptag på skolkamraten även om han inte hade uppsåt att döda. Hovrättens bedömning är dock att han agerat med uppsåt.

connys_helsida
centrum_helsida2020

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
sportlov_sigtuna

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

connys
nrh
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider