defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner man som dömdes i tingsrätten

Svea Hovrätt frikänner den man som dömdes av Attunda tingsrätt till ett långt fängelsestraff efter skjutningen på Sätuna torg i höstas.

centrum_artikel

Attunda tingsrätt dömde en man till elva års fängelse för mordförsök på två i samband med en skjutning mot en krog på Sätuna torg i höstas. När fallet gick upp i Svea Hovrätt försattes den misstänkte på fri fot efter avslutad förhandling.

Domen som meddelades före påsk frikänner mannen helt från åtalet. Enligt domen finns det ingen teknisk bevisning som binder mannen till skjutningen och ingen person som hörts i målet har heller pekat ut honom som skytt. Åklagarens bevisning som bygger på vittnesuppgifter och andra omständigheter räcker inte för en fällande dom.

Hovrätten menar att den som skjutit sannolikt är den som hamnat i ordväxling med en av krogens vakter, men det finns inget stöd för att det är just den åtalade som varit den personen.

Hovrätten konstaterar vidare att det var mycket folk ute på torget och att beskrivningen om gärningsmannen inte heller består av några utmärkande särdrag. Utöver att fängelsedomen undanröjs så ska han inte heller betala skadestånd till de två målsägandena som var på totalt kring 300 000 kronor.

vardcentral_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Moderaterna_helsida2021
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
dackskiftarna_outsider
rentawreck_outsider