defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner man som dömdes i tingsrätten

Svea Hovrätt frikänner den man som dömdes av Attunda tingsrätt till ett långt fängelsestraff efter skjutningen på Sätuna torg i höstas.

centrum_artikel

Attunda tingsrätt dömde en man till elva års fängelse för mordförsök på två i samband med en skjutning mot en krog på Sätuna torg i höstas. När fallet gick upp i Svea Hovrätt försattes den misstänkte på fri fot efter avslutad förhandling.

Domen som meddelades före påsk frikänner mannen helt från åtalet. Enligt domen finns det ingen teknisk bevisning som binder mannen till skjutningen och ingen person som hörts i målet har heller pekat ut honom som skytt. Åklagarens bevisning som bygger på vittnesuppgifter och andra omständigheter räcker inte för en fällande dom.

Hovrätten menar att den som skjutit sannolikt är den som hamnat i ordväxling med en av krogens vakter, men det finns inget stöd för att det är just den åtalade som varit den personen.

Hovrätten konstaterar vidare att det var mycket folk ute på torget och att beskrivningen om gärningsmannen inte heller består av några utmärkande särdrag. Utöver att fängelsedomen undanröjs så ska han inte heller betala skadestånd till de två målsägandena som var på totalt kring 300 000 kronor.

2020_helsida
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

ridskola2020_helsida
januari_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
connys
meko_outsider
prima_outsider