moderater_pan_sommar
Foto: Insändarbild

Hovrätten frikänner morddömd på Tingvalla

Den man i 40-årsåldern som dömdes för mord på Tingvalla förra året frikänns nu av Svea Hovrätt.

Svea hovrätt ansee att den misstänkte haft rätt till nödvärn då han attackerats av den nu döde mannen samt en kvinna, kvinnan ska också ha försökt ta kniven av mannen för att skära halsen av honom. Innan den tumultartade händelsen ska mannen ha fått ta emot en rad hotfulla meddelanden. Hovrätten menar därmed att det är att anse som att gärningsmannen var i en nödvärnssituation och att den bestod så länge angreppet pågick, utan avbrott. Våldet mot den avlidne upphörde även efter att mannen upptäckt att han var skadad och han försökte både stoppa blödningen och tillkalla hjälp.

Även om det var självförsvar så har rätten vägt det mot huruvida mannen fick agera med livsfarligt våld mot en angripare. Med hänsyn till den uppkomna situationen där den misstänkte attackerades med kolsyrepistol, yxa och knuffades mot en dörr så är han inte helt fri från ansvar på grund av nödvärn, men avgörande för frikännandet var att det avfyrades en kolsyrepistol ett stort antal gånger och att denna lät högt. Hovrätten menar på att det faktum att han attackerats samt bland annat fått kolsyrepistolen riktad mot sitt huvud som att an agerat i putativt nödvärn, alltså att mannen uppfattat att han befann sig i en livsfarlig situation.

mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida
connys_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
sfs_out
mp_outsider2022
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022
connys
moderat_outsider
pantamera_out