center_pan21
Amfetamin. Obs! Genrebild och inte en del av det aktuella måletFoto: Tullverket/Genrebild

Hovrätten fastställer narkotikadom mot märstabo

En man från Märsta som dömdes till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott får sin dom fastställd av Svea hovrätt. Mannen var del av en liga som sålde amfetamin med utgångspunkt från ett hotellrum i Stockholm.

Mannen som är i övre 20-årsåldern dömdes till fyra års fängelse av Stockholms tingsrätt för grovt narkotikabrott och narkotikabrott, han var en av flera som dömdes i samma tillslag som polisen gjorde under våren 2020. Tillsammans hade dem drygt fyra kilo amfetamin och över 22 000 narkotikaklassade tabletter. Tillslagen skedde på tre adresser, bland annat på ett hotellrum i Stockholm. Han ska tillsammans med de andra ha packat, försökt sälja samt sålt narkotikan till flera okända personer i både Stockholmsområdet och runt om i landet. Märstabon nekade till brott och överklagade domen till Svea hovrätt. Men någon annan bedömning görs inte där utan man anser att märstabon är inblandad i hanteringen och distributionen av narkotika.

Polisen fick upp ögonen för ligan efter ett gripande som skedde på en krog i Stockholm i maj. I samband med gripandet av märstabon och två andra så hittades man 375 narkotikaklassade tabletter i ett potatismospaket på en stol under en jacka, i samband med det fann man narkotika på märstabon och nyckelkort till ett hotellrum. Det var vid tillslaget på hotellet som man fann fyra kilo amfetamin och 22 000 tabletter som var narkotikaklassade. Delar av narkotikan var redan portionsförpackad men det fanns också stora mängder förpackningsmaterial, adressetiketter, frimärken och lamineringsmaskin.

Märstabon greps i sin bostad i värsta efter att utredningen visat att han befunnit sig på hotellrummet. Märstabon sågs bära in väskor på hotellrummet och han kunde kopplas till brottet även via sms-konversationer. Han får dock lite lägre påföljd än två andra män på grund av att han inte varit lika aktiv i verksamheten som omfattade över 200 överlåtelser. De två andra männen döms till fem respektive ett års fängelse och en kvinna till 2,6 år. Kvinnan var den som i samband med polisförhör berättade om försäljningen av narkotika och om hotellrummet.

happyhomes_sommar2020

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
connys_helsida
2020_helsida
jul2021

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
mp-outsider
connys
jul_outsider
julmarknad_outsider
swedol_outsider
nrh
valsta_jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider