defacto_pan2020

Hovrätten ändrar dom för mordförsök i Valsta

Svea hovrätt ändrar domen för mordförsöket i Valsta i april till grov misshandel och den dömde får ett lägre fängelsestraff.

centrum_artikel

En man från Märsta dömdes till fängelse i sju år för mordförsöket i Valsta i våras då en annan man skottskadades. Attunda tingsrätt ansåg att det var mordförsök därav det högre fängelsestraffet. I domskälet anges att gärningsmannen bara avlossat ett skott som dessutom tränat i armen, det är inte styrkt att mer än ett skott avlossats. Skadan som målsäganden ådrog sig var heller inte livshotande enligt rätten.

Det går heller inte att styrka att gärningsmannen haft som uppsåt att döda målsäganden och det är oklart om gärningsmannen avsåg träffa målsäganden i brösthöjd eftersom han vände sig om och sprang i samband med ett samtal mellan parterna. Utöver grov misshandel döms han även för grovt vapenbrott till fyra år i fängelse. Gärningsmannen hade hoppats på ett lägre straff då han på grund av covid-19-pandemin inte fått träffa sin flickvän i häktet. Men det tog rätten inte hänsyn till.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
connys
rentawreck_outsider