budget_panorama

Hovrätten ändrar dom för mordförsök i Valsta

Svea hovrätt ändrar domen för mordförsöket i Valsta i april till grov misshandel och den dömde får ett lägre fängelsestraff.

centrum_artikel

En man från Märsta dömdes till fängelse i sju år för mordförsöket i Valsta i våras då en annan man skottskadades. Attunda tingsrätt ansåg att det var mordförsök därav det högre fängelsestraffet. I domskälet anges att gärningsmannen bara avlossat ett skott som dessutom tränat i armen, det är inte styrkt att mer än ett skott avlossats. Skadan som målsäganden ådrog sig var heller inte livshotande enligt rätten.

Det går heller inte att styrka att gärningsmannen haft som uppsåt att döda målsäganden och det är oklart om gärningsmannen avsåg träffa målsäganden i brösthöjd eftersom han vände sig om och sprang i samband med ett samtal mellan parterna. Utöver grov misshandel döms han även för grovt vapenbrott till fyra år i fängelse. Gärningsmannen hade hoppats på ett lägre straff då han på grund av covid-19-pandemin inte fått träffa sin flickvän i häktet. Men det tog rätten inte hänsyn till.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
corner_helsida
helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
coronapandemin

Sigtunaforskare söker svar om Covid-19.

Nyheter Sigtunafödde Johan Sundström, tillvardags professor vid Uppsala universitetssjukhus, arbetar nu med en studie kring hur blodtryckssänkande medel kan användas vid bekämpning av covid-19.

meko_helsida
personal_sandstrom_helsida
happyhomes_sommar2020
landsbygdsdag
2020_helsida
boisigtuna
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
personal_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
corner_outsider