defacto_pan2020
Foto: Trafikverket/Göran Fält

Hotfullt på tågen

Det har stundtals varit hotfull stämning på pendeltågen förra veckan när passagerare ska gå på redan fulla tåg.

centrum_artikel

Den nya pendeltågstrafiken med skip stop fick ingen lyckad start förra veckan på grund av olika fel och störningar. Det skapade irritation bland resenärer. Nu berättar en resenär om att det varit stundtals hotfullt när man ska gå på redan fulla tåg, en händelse som utspelade sig i Norrviken.
– De skrek att vi skulle gå av, ”försvinn”, ”Ni får inte åka med”, så lät det och vi ville väl inte tränga oss på heller men man måste ju när man har andra tåg att passa, berättar Jenny Lundblad för SVT Stockholm.

Problem för utsatta
Tåget var redan överfullt när det kom in mot Norrviken, tidigare hade ett halvfullt skip stop-tåg svischat förbi. Resan gick sen vidare men resenärerna stod packade tätt, tätt. En dam med rullator kom inte på och en funktionshindrad fick panik av trängseln. Jenny lyckades tränga sig på tåget men för barn och andra utsatta kan det bli problem att komma på.

Protestgrupp startad
Facebookgruppen Stoppa skipstop startade upp förra veckan och har redan 2000 medlemmar, 1000 av dessa ska ha skrivit på en protestlista mot skipstop. Senare idag ska trafiklandstingsrådet Kristofer Tamsons (M) och oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) mötas i en debatt om pendeltågstrafiken.

agy_flyg_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
prima_helsida
2020_helsida
agy_oppethus-helsida
januari_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
meko_outsider
agy-outsider
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
agy_flyg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
prima_outsider