centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Hot mot studentfirande

På fredagen tar flera hundra elever på Arlandagymnasiet studenten. Men bara timmar innan utspringet har skolan fått in ett hot per telefon. Enligt uppgifter till märsta.nu ska personen ha hotat att förstöra studenten, samt skada och misshandla rektorn.

centrum_artikel

Under fredagen är det dags för Arlandagymnasiets treor att ta studenten. Men under torsdagseftermiddagen, knappt ett dygn innan utspringet, mottog skolan flera hot. Det började med att en elev ringde en av skolans rektorer och hotade att bland annat misshandla denne enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu.

Kommer förstöra studenten”
Förutom hoten mot rektorn så ska eleven även sagt att studenten kommer att ”förstöras”. Efter att eleven uttalat hoten så ringde denne till gymnasiechef Johan Skofteröd. Skofteröd bekräftar att han fick ett samtal, men vill i övrigt inte kommentera något ytterligare.
– Det ringde en person till mig och den personen var rejält upprörd och uttalat saker till mig, men jag vill inte gå in på detaljer, säger Johan Skofteröd, chef på Arlandagymnasiet.

Blev du hotad?
– Jag vill i nuläget inte gå in exakt på vad som sades i det här samtalet utan jag vill analysera vidare och jag kommer agera i det här ärendet, säger Skofteröd.

Polisen informerad
Enligt uppgifter till märsta.nu är personen identifierad och polisen har informerats om de uttalade hoten. Polisen kommer även att närvara under studentfirandet. Skofteråd vill inte kommentera några av märsta.nu:s uppgifter men säger att personen som ringde just honom inte uttalade något hot mot skolan eller studenten, men enligt märsta.nu:s källor inom Polisen uttalade personen hoten till den ansvarige rektorn, vilket Skofteråd nu ska kolla upp.
– Det ordet har inte kommit till mig, men jag ska kolla med de andra rektorerna och helt enkelt forska vidare i det här, och just nu vill jag inte gå in på detaljer mer och vilka diskussioner jag haft efter det, säger han och ber om att få återkomma.

sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
speedy_helsida
studeravidare_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider