defacto_panorama_mustasch
Foto: Pressbild

Hotellnätverk klimatkompenserade för 93 000

Nätverket Hållbar Destination har för sjätte året klimatkompenserat och i år blev summan till Fly Green Fund 93 000 kronor.

centrum_farsdag_artikel

Tolv hotell och konferensanläggningar i kommunen har bidragit till att klimatkompensera i samband med resor.93 000 kronor kommer att skänkas till Fly Green Fund. Donationen innebär att Fly Green Fund kan köpa in 3,6 ton hållbart bränsle:
– Det leder till en koldioxidreduktion på ca 8,4 ton CO2. Pengarna går dessutom till marknadsutveckling för att driva på efterfrågan av biojetbränsle samt till forskning och utveckling för att få igång nordisk produktion av biojetbränsle, säger David Hild, vd för Fly Green Fund.

Hållbar Destination är en del av Destination Sigtuna. VD:n Anna Lakmaker säger i ett uttalade att det känns viktigt att man kan stötta och uppmärksamma ett initiativ som Fly Green Fund. Målet för Fly Green Fund är att kickstarta marknaden för biobränsle i Norden. Biobränslet köps in genom bidrag från företag och privatpersoner.

greeknighthelsida
centrum_farsdag

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

defacto_mustach_helsida
fme_oktober
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
ica_oktober

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh