moderat_jul_nyar
Foto: Pressbild

Hotellnätverk klimatkompenserade för 93 000

Nätverket Hållbar Destination har för sjätte året klimatkompenserat och i år blev summan till Fly Green Fund 93 000 kronor.

Tolv hotell och konferensanläggningar i kommunen har bidragit till att klimatkompensera i samband med resor.93 000 kronor kommer att skänkas till Fly Green Fund. Donationen innebär att Fly Green Fund kan köpa in 3,6 ton hållbart bränsle:
– Det leder till en koldioxidreduktion på ca 8,4 ton CO2. Pengarna går dessutom till marknadsutveckling för att driva på efterfrågan av biojetbränsle samt till forskning och utveckling för att få igång nordisk produktion av biojetbränsle, säger David Hild, vd för Fly Green Fund.

Hållbar Destination är en del av Destination Sigtuna. VD:n Anna Lakmaker säger i ett uttalade att det känns viktigt att man kan stötta och uppmärksamma ett initiativ som Fly Green Fund. Målet för Fly Green Fund är att kickstarta marknaden för biobränsle i Norden. Biobränslet köps in genom bidrag från företag och privatpersoner.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

oppethus_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
connys