defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Hotellnätverk klimatkompenserade för 93 000

Nätverket Hållbar Destination har för sjätte året klimatkompenserat och i år blev summan till Fly Green Fund 93 000 kronor.

centrum_artikel

Tolv hotell och konferensanläggningar i kommunen har bidragit till att klimatkompensera i samband med resor.93 000 kronor kommer att skänkas till Fly Green Fund. Donationen innebär att Fly Green Fund kan köpa in 3,6 ton hållbart bränsle:
– Det leder till en koldioxidreduktion på ca 8,4 ton CO2. Pengarna går dessutom till marknadsutveckling för att driva på efterfrågan av biojetbränsle samt till forskning och utveckling för att få igång nordisk produktion av biojetbränsle, säger David Hild, vd för Fly Green Fund.

Hållbar Destination är en del av Destination Sigtuna. VD:n Anna Lakmaker säger i ett uttalade att det känns viktigt att man kan stötta och uppmärksamma ett initiativ som Fly Green Fund. Målet för Fly Green Fund är att kickstarta marknaden för biobränsle i Norden. Biobränslet köps in genom bidrag från företag och privatpersoner.

ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
2020_helsida
sigtunastad_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_helsida2020

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider