moderaterna_riksdag
Lotta Giesenfeld Boman, VD och ägare av SigtunahöjdenFoto: Sigtunahöjden

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

centrum_artikel

Svenska Dagbladet rapporterar om Sigtunahöjden under coronapandemin. Ägaren Lotta Giesenfeld Boman berättar att hon nu får göra det som situationen kräver i verksamheten.
– Vi lever i coronahelvetet, där förutsättningarna inte är givna och restriktioner ändras med kort varsel, säger hon till SVD.

Sigtunahöjden har fått cirka 2,8 miljoner i permitteringsstöd enligt tidningen. Man planerar att söka för ytterligare 1,8 miljoner. Pengarna kommet tidigast i april men man söker också ännu en omgång av hyresstöd.

Men Lotta fruktar en avveckling om det fortsätter så här.
– Nu ökar konkurserna för fullt i vår bransch. Vi behöver ha de utlovade stödpengarna nu. Och först då kan vi våga blicka framåt, fortsätter hon enligt SVD.

Statens diverse stöd stoppar bara det hon kallar ”blodflödet” tillfälligt. Men hon hoppas att vaccinet ger större effekt i samhället med hävda restriktioner, först då går det att prata om framtiden.
– Min verksamhet klarar sig över sommaren under förutsättning att vaccineringen blir av enligt plan, att restriktioner hävs och företag vågar komma tillbaka med sina möten och konferenser under hösten, uppger Lotta för tidningen.

Hon poängterar att man är helt beroende av vaccineringen då inga företag eller organisationer kommer att skicka personal på möten och konferenser förrän det är klart. Ju längre det drar ut på tiden desto kostsammare blir det för samhället enligt Lotta.

När restriktionerna väl hävds spår Lotta att priserna höjs, detta eftersom branschen måste tjäna in pengar sommar förlorat och att verksamheter behöver samla på sig inför framtiden.
-Vi vet inte när nästa pandemi eller virus slår till och hur länge vi blir utan stöd då. Jag har tidigare varit generös med att anställda, även med praktikanter och de som behöver ett ingångsjobb. Men jag kommer inte våga anställa som förut.

centrum_helsida2020
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
2020_helsida
dack-helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

defacto_helsida
helsida_var2021

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
connys
swedol_outsider
oppethus_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
julmarknad_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider