moderaterna_panorama
Lotta Giesenfeld Boman, VD och ägare av SigtunahöjdenFoto: Sigtunahöjden

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

Svenska Dagbladet rapporterar om Sigtunahöjden under coronapandemin. Ägaren Lotta Giesenfeld Boman berättar att hon nu får göra det som situationen kräver i verksamheten.
– Vi lever i coronahelvetet, där förutsättningarna inte är givna och restriktioner ändras med kort varsel, säger hon till SVD.

Sigtunahöjden har fått cirka 2,8 miljoner i permitteringsstöd enligt tidningen. Man planerar att söka för ytterligare 1,8 miljoner. Pengarna kommet tidigast i april men man söker också ännu en omgång av hyresstöd.

Men Lotta fruktar en avveckling om det fortsätter så här.
– Nu ökar konkurserna för fullt i vår bransch. Vi behöver ha de utlovade stödpengarna nu. Och först då kan vi våga blicka framåt, fortsätter hon enligt SVD.

Statens diverse stöd stoppar bara det hon kallar ”blodflödet” tillfälligt. Men hon hoppas att vaccinet ger större effekt i samhället med hävda restriktioner, först då går det att prata om framtiden.
– Min verksamhet klarar sig över sommaren under förutsättning att vaccineringen blir av enligt plan, att restriktioner hävs och företag vågar komma tillbaka med sina möten och konferenser under hösten, uppger Lotta för tidningen.

Hon poängterar att man är helt beroende av vaccineringen då inga företag eller organisationer kommer att skicka personal på möten och konferenser förrän det är klart. Ju längre det drar ut på tiden desto kostsammare blir det för samhället enligt Lotta.

När restriktionerna väl hävds spår Lotta att priserna höjs, detta eftersom branschen måste tjäna in pengar sommar förlorat och att verksamheter behöver samla på sig inför framtiden.
-Vi vet inte när nästa pandemi eller virus slår till och hur länge vi blir utan stöd då. Jag har tidigare varit generös med att anställda, även med praktikanter och de som behöver ett ingångsjobb. Men jag kommer inte våga anställa som förut.

logistik_sigtuna_helsida
2020_helsida
nationaldag_helsida
retro_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

liber_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nationaldag_out
moderat_outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
outsider
swedol_outsider
retro_outsider