defacto_pan2020
Lotta Giesenfeld Boman, VD och ägare av SigtunahöjdenFoto: Sigtunahöjden

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

centrum_artikel

Svenska Dagbladet rapporterar om Sigtunahöjden under coronapandemin. Ägaren Lotta Giesenfeld Boman berättar att hon nu får göra det som situationen kräver i verksamheten.
– Vi lever i coronahelvetet, där förutsättningarna inte är givna och restriktioner ändras med kort varsel, säger hon till SVD.

Sigtunahöjden har fått cirka 2,8 miljoner i permitteringsstöd enligt tidningen. Man planerar att söka för ytterligare 1,8 miljoner. Pengarna kommet tidigast i april men man söker också ännu en omgång av hyresstöd.

Men Lotta fruktar en avveckling om det fortsätter så här.
– Nu ökar konkurserna för fullt i vår bransch. Vi behöver ha de utlovade stödpengarna nu. Och först då kan vi våga blicka framåt, fortsätter hon enligt SVD.

Statens diverse stöd stoppar bara det hon kallar ”blodflödet” tillfälligt. Men hon hoppas att vaccinet ger större effekt i samhället med hävda restriktioner, först då går det att prata om framtiden.
– Min verksamhet klarar sig över sommaren under förutsättning att vaccineringen blir av enligt plan, att restriktioner hävs och företag vågar komma tillbaka med sina möten och konferenser under hösten, uppger Lotta för tidningen.

Hon poängterar att man är helt beroende av vaccineringen då inga företag eller organisationer kommer att skicka personal på möten och konferenser förrän det är klart. Ju längre det drar ut på tiden desto kostsammare blir det för samhället enligt Lotta.

När restriktionerna väl hävds spår Lotta att priserna höjs, detta eftersom branschen måste tjäna in pengar sommar förlorat och att verksamheter behöver samla på sig inför framtiden.
-Vi vet inte när nästa pandemi eller virus slår till och hur länge vi blir utan stöd då. Jag har tidigare varit generös med att anställda, även med praktikanter och de som behöver ett ingångsjobb. Men jag kommer inte våga anställa som förut.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

connys_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

vardcentral_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

Moderaterna_helsida2021
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
vardcentral_outsider
nrh
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider