centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Hotell Kristina skänker pengar till hemlösa om man skippar städningen

Hotell Kristina inför en ny sk grön aktivitet där gäster kan avsäga sig städ av rummet, istället skänks 20 kronor till välgörenhet.

Hotell Kristina erbjuder gäster som sover över att välja bort städning av rummet, i så fall skänker hotellet 20 kr till Uppsala stadsmission. Hotell Kristina har tidigare engagerat sig för hemlöshet i Uppsala genom att skänka pengar till soppa och man har samlat in varma vinterkläder och serverat julbord till Uppsala stadsmission.
– Vi ville ta vårt gröna arbete ett steg längre och göra något där den sociala hållbarheten vävs in som en del av den dagliga verksamheten på samma sätt som miljö och klimat gör hos oss idag, säger Ewa Wikland, Platschef på Hotell Kristina.

Enligt ett pressmeddelande från Hotell Kristina så är det många ”stannarum” som städas varje dag men som inte behöver städas.
– En del av våra konferensgäster brukar även säga att ”inte behöver ni städa mitt rum, jag har knappt varit där” när vi möter gästen i korridoren. Därför känns det roligt att introducera valmöjligheten att säga nej till städning och istället skänka 20 kr till Uppsala stadsmission, säger Helena Paananen, ansvarig för hotellstädet på Hotell Kristina.

defacto_helsida
teatergrillen_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_50
connys_helsida

Ny butiker till Terminal 5

Näringsliv Märkena CDLP, Urbanista och Chimi Eyewear startar upp en gemensam butik på Terminal 5: - För oss är det här ett helt nytt grepp med tre olika aktörer som samarbetar och verkar i en gemensam butik på flygplatsen, säger Anna Ericsson, Head of Passenger Experience på Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

WE startar Padelcenter i Sigtuna

Näringsliv Nyligen gjorde WE klart med padel i Arlandastad och ytterligare en anläggning öppnar i Sigtuna stadsängar om ungefär ett år: - Det här blir ett fantastiskt komplement till den träningsanläggning som WE till hösten öppnar i Stadsängarna i Lidls lokaler samt våra anläggningar på Stora Gatan, i Knivsta och i Arlandastad, säger Niklas Wikegård, delägare.

Ny styrelse leder Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade har valt styrelse med flera nya ledamöter: - Min ambition med styrelsearbetet i Märsta Förenade är att säkerställa att vi fungerar som ett bra team där alla känner sig trygga och bekväma med att kunna framföra sina åsikter, säger styrelseordförande Jan Olson.

Nytt läge för MPM Bilverkstad

Näringsliv Kompisarna Martin och Peter som driver MPM Bilverkstad har flyttat till nya lokaler i Arlandastad: - Det är fräschare här och det är uppbyggt som vi vill ha det, säger dem till märsta.nu

teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider