centrum_host
Foto: Pressbild

Hotell Kristina skänker pengar till hemlösa om man skippar städningen

Hotell Kristina inför en ny sk grön aktivitet där gäster kan avsäga sig städ av rummet, istället skänks 20 kronor till välgörenhet.

centrum_farsdag_artikel

Hotell Kristina erbjuder gäster som sover över att välja bort städning av rummet, i så fall skänker hotellet 20 kr till Uppsala stadsmission. Hotell Kristina har tidigare engagerat sig för hemlöshet i Uppsala genom att skänka pengar till soppa och man har samlat in varma vinterkläder och serverat julbord till Uppsala stadsmission.
– Vi ville ta vårt gröna arbete ett steg längre och göra något där den sociala hållbarheten vävs in som en del av den dagliga verksamheten på samma sätt som miljö och klimat gör hos oss idag, säger Ewa Wikland, Platschef på Hotell Kristina.

Enligt ett pressmeddelande från Hotell Kristina så är det många ”stannarum” som städas varje dag men som inte behöver städas.
– En del av våra konferensgäster brukar även säga att ”inte behöver ni städa mitt rum, jag har knappt varit där” när vi möter gästen i korridoren. Därför känns det roligt att introducera valmöjligheten att säga nej till städning och istället skänka 20 kr till Uppsala stadsmission, säger Helena Paananen, ansvarig för hotellstädet på Hotell Kristina.

greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Ett år kvar till invigning av nya mässområdet

Näringsliv Bara ett år återstår till öppningen av Scandinavian XPO: - år ambition är att skapa en internationell mötesanläggning för hela Skandinavien och i förlängningen även Europa där olika aktörer kan mötas i olika syften och konstellationer, säger Dieter Sand, VD Arlandastad Holding.

happyhomes_2019
fme_oktober
sigtunavatten_standard
ica_oktober
centrum_farsdag

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.