moderaterna_sep2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Holst välkomnar partiledarens (SD)-utspel

Oppositionsrådet Olov Holst (M) välkomnar sin partiledare Anna Kinberg-Batras besked om att lägga fram en gemensam alliansbudget: - Det håller inte längre att försöka låtsas som att Sverigedemokraterna inte finns, säger Olov Holst i ett pressmeddelande.

Redan kort efter valet 2014 när Sverigedemokraterna stärkte sin ställning nationellt och lokalt i Sigtuna var Olov Holst (M) ute och deklarerade att man borde ”ta fighten” med (SD). Han fick då inget gehör för sitt utspel. Holst hade även en plan för att neutralisera (SD) lokalt genom att inte dra ned på antalet ledamöter i nämnder och styrelser. På så sätt skulle en borgerlig koalition kunna regera i kommunen tillsammans med (MP).

Först två och ett halvt år efter valet börjar Moderaterna närma sig Holst som vid tiden för utspelet fick mycket internt kritik vad märsta.nu erfar, något som dock Holst tillbakavisar:
– Jag fick ingen intern kritik, what so ever. Inga mail, inga telefonsamtal och personliga samtal. Kritiken kom från vänsterhåll och Liberalerna som satte igång ett drev på sociala medier. Dessutom vinklade DN det till att låta som jag fått intern kritik. Det stämmer inte, förtydligar Olov Holst i mail till redaktionen.

I dagarna gick Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra ut och deklarerade att man borde lägga en gemensam alliansbudget, något som (SD) verkar villigt att rösta på eftersom man gjorde det hösten 2014, direkt efter valet.
– Det håller inte längre att försöka låtsas som att Sverigedemokraterna inte finns. De är Sveriges tredje största parti och om opinionsmätningarna stämmer kommer samma läge gälla även efter nästa val. Beröringsskräcken måste upphöra och de måste behandlas precis likadant som t.ex. Vänsterpartiet, som har ett minst lika dunkelt förflutet som SD. Jag anser att vi måste våga ta sakfrågedebatten och via den visa på såväl skillnader som likheter i politiken, säger Holst i ett pressmeddelande.

Olov Holst anser att beröringsskräcken för (SD) gett Socialdemokraterna fri lejd och att Vänsterpartiet fått ett orimligt stort inflytande på den politiska politiken. Enligt Holst tycker både han och andra moderater att utvecklingen är förkastlig:
– Vi kan inte längre agera stödhjul till en vänsterpolitik som är direkt skadlig för landet.

Uppdaterad kl. 14.18

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
boisigtuna
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider