moderater_pan_sommar
Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Holst vill se partiledarbyte

Det senaste dygnet har en storm blossat upp kring Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Nu ställer sig Olov Holst (M) från Moderaterna i Sigtuna kommun i ledet för de som vill se ett partiledarbyte.

Olov Holst är en av stockholmarna som kräver Anna Kinberg Batras avgång. Tidigare har bland annat Parisa Liljestrand, kommunalråd i Vallentuna, krävt Kinberg Batras avgång. Holst säger i ett uttalande till märsta.nu att han primärt för kommuninvånarnas röst men att han samtidigt inte hört en enda person i kommunen uttala sitt fulla stöd för Kinberg Batra som partiledare.
– Som ledare för det lokala partiet måste jag då dra mina slutsatser, oavsett hur smärtsamma de än är. Lokalt i Sigtuna kommun står moderaterna starka, men vi dras med av negativa rikstrender. Det har vi inte råd med om vi vill vinna valet om ett år. Baserat på ovanstående tror jag tyvärr att ett partiledarbyte är oundvikligt om vi ska kunna bryta den kraftigt negativa trenden vi är inne i, säger Olov Holst i uttalandet till märsta.nu

Enligt SVT Stockholm ska en majoritet av moderatledarna i länet vara för ett skifte av partiledare.
– En övervägande majoritet i kommunalrådsgruppen saknar förtroende för Anna Kinberg Batra, säger Parisa Liljestrand, kommunstyreslseordförande i Vallentuna till SVT.

Anna Kinberg Batra kommer dock inte att avgå, det beskedet lämnade hon vid en presskonferens under förmiddagen.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
kso_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
kso-duell_out
sfs_out
moderat_outsider
pantamera_out
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider