bostadsformedling
Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförandeFoto: Jamshid Jamshidi

Holst: Skolan har fått mer

Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

centrum_artikel

Lärarförbundet kallar till demonstration mot nedskärningar i skolan, märsta.nu har tidigare rapporterat om hur Lärarförbundet ser på situationen i skolan i kommunen. Bland annat om att lärare tvingas täcka upp för varandra.

Men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tycker att det är en version som inte riktigt stämmer. Enligt Holst har skolan fått 17 miljoner kronor extra i år. Det som däremot har skett är att skolan velat ha mer pengar i år, det har inte funnits utrymme för det uppger Olov Holst:
– Pengarna räcker helt enkelt inte efter alla år med stora budgetunderskott. Men vi måste inom alla våra områden ändra vårt sätt att arbeta, hur vi är organiserade och hur vi tänker runt vårt välfärdsuppdrag för att kunna behålla och öka kvaliteten. Annars kommer vi tvingas till panik- och nödbroms när lågkonjunkturen kommer och vår demografi förändras framöver, säger Olov Holst.

spedition_sigtuna
marina_helsida
kaa_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider