defacto_pan2020
Olov Holst och Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i SollentunaFoto: Sigtuna kommun

Holst: Samverkansavtal med polisen kommer ge effekt

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) hyllar avtalet med kommunen som ska leda till ökad trygghet: - Överenskommelsen med polisen är väldigt strukturerad och omfattande och kommer att ge stora positiva effekter på trygghetsarbetet, säger Holst.

märsta.nu kunde i månadsskiftet januari/februari berätta att kommunen och polisen tecknat ett samverkansavtal som fokuserar på fyra områden; Otrygga platser, ungdomsgäng, kriminella nätverk och tystnadskultur. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tror att det kommer att ge effekt på den lokala trygghetskänslan och brottsbekämpningen.

Frågat invånarna
Arbetet med att ta fram planen har pågått sedan i somras med hjälp av bland annat medborgardialoger, analyser och statistik för att få fram en lägesbild över vilka områden som ska prioriteras.
– Olika undersökningar visar att vi är på rätt väg och gör rätt saker, med det återstår fortfarande hårt arbete innan vi kan känna oss nöjda. Tryggheten är grundläggande för kommuninvånarnas välbefinnande och vi arbetar därför intensivt och på bred front med en rad trygghetsåtgärder, säger Olov Holst (M).

Avgörande med samarbete
Kommunpolisen Jonas Junered uppger i ett pressmeddelande att det är helt avgörande för att kommun och polis samarbetar för att förebygga och komma tillrätta med problemen:
– Vi har ett nära och bra förhållande med Sigtuna kommun, som kommer att förstärkas ytterligare i och med att så många olika funktioner sitter tillsammans i Trygghetscentret. Så vi har riktigt bra förutsättningar för goda resultat, uppger Junered.

teatergrillen_helsida
colorama_jul
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

centrum_helsida2020
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

connys
nrh
teatergrillen_outsider