arlandagk_panorama
Olov Holst och Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i SollentunaFoto: Sigtuna kommun

Holst: Samverkansavtal med polisen kommer ge effekt

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) hyllar avtalet med kommunen som ska leda till ökad trygghet: - Överenskommelsen med polisen är väldigt strukturerad och omfattande och kommer att ge stora positiva effekter på trygghetsarbetet, säger Holst.

centrum_pask

märsta.nu kunde i månadsskiftet januari/februari berätta att kommunen och polisen tecknat ett samverkansavtal som fokuserar på fyra områden; Otrygga platser, ungdomsgäng, kriminella nätverk och tystnadskultur. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tror att det kommer att ge effekt på den lokala trygghetskänslan och brottsbekämpningen.

Frågat invånarna
Arbetet med att ta fram planen har pågått sedan i somras med hjälp av bland annat medborgardialoger, analyser och statistik för att få fram en lägesbild över vilka områden som ska prioriteras.
– Olika undersökningar visar att vi är på rätt väg och gör rätt saker, med det återstår fortfarande hårt arbete innan vi kan känna oss nöjda. Tryggheten är grundläggande för kommuninvånarnas välbefinnande och vi arbetar därför intensivt och på bred front med en rad trygghetsåtgärder, säger Olov Holst (M).

Avgörande med samarbete
Kommunpolisen Jonas Junered uppger i ett pressmeddelande att det är helt avgörande för att kommun och polis samarbetar för att förebygga och komma tillrätta med problemen:
– Vi har ett nära och bra förhållande med Sigtuna kommun, som kommer att förstärkas ytterligare i och med att så många olika funktioner sitter tillsammans i Trygghetscentret. Så vi har riktigt bra förutsättningar för goda resultat, uppger Junered.

colorama_april2

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

logistik_utbildning
fme_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
ica_pask

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

happyhomes_2019

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
fme_outsider
valsta_utveckling_2
sh_oppet
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider
defacto_outsider