arlandagk_panorama
Olov Holst och Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i SollentunaFoto: Sigtuna kommun

Holst: Samverkansavtal med polisen kommer ge effekt

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) hyllar avtalet med kommunen som ska leda till ökad trygghet: - Överenskommelsen med polisen är väldigt strukturerad och omfattande och kommer att ge stora positiva effekter på trygghetsarbetet, säger Holst.

sportlov_centrum

märsta.nu kunde i månadsskiftet januari/februari berätta att kommunen och polisen tecknat ett samverkansavtal som fokuserar på fyra områden; Otrygga platser, ungdomsgäng, kriminella nätverk och tystnadskultur. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tror att det kommer att ge effekt på den lokala trygghetskänslan och brottsbekämpningen.

Frågat invånarna
Arbetet med att ta fram planen har pågått sedan i somras med hjälp av bland annat medborgardialoger, analyser och statistik för att få fram en lägesbild över vilka områden som ska prioriteras.
– Olika undersökningar visar att vi är på rätt väg och gör rätt saker, med det återstår fortfarande hårt arbete innan vi kan känna oss nöjda. Tryggheten är grundläggande för kommuninvånarnas välbefinnande och vi arbetar därför intensivt och på bred front med en rad trygghetsåtgärder, säger Olov Holst (M).

Avgörande med samarbete
Kommunpolisen Jonas Junered uppger i ett pressmeddelande att det är helt avgörande för att kommun och polis samarbetar för att förebygga och komma tillrätta med problemen:
– Vi har ett nära och bra förhållande med Sigtuna kommun, som kommer att förstärkas ytterligare i och med att så många olika funktioner sitter tillsammans i Trygghetscentret. Så vi har riktigt bra förutsättningar för goda resultat, uppger Junered.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

happyhomes_2019
arlandagolf

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

korpen_jan-feb
sportlov2019
ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

connys
sangensemble
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

banner_trerosor

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider