moderat_sommar
Olov HolstFoto: Sigtuna kommun
Lena Hallengren, socialministerFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Holst: Regeringen skyller på andra

Kommunen kritiserades för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd, nu bemöter kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kritiken från socialminister Lena Hellengren (S)

centrum_artikel

Äldre- och omsorgsförvaltningen fick förra veckan kritik för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd och även socialminister Lena Hallengren (S) var kritisk till inköpen. Nu bemöter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) Hallengrens uttalande om att kommunerna har ett arbetsgivaransvar och att man borde ha lager för extraordinära händelser.

Holst (M) tycker att det är anmärkningsvärt och tråkigt att socialministern går till attack mot enskilda kommuner:
– Jag tolkar det som att man från regeringen är väldigt pressad och inser att man inte haft full kontroll över situationen. Det vill man nu komma undan genom att skylla ifrån sig på andra, säger Holst.

Holst menar även att det är uppenbart att kommunerna kom i andra hand vid prioriteringen av exempelvis skyddsutrustning:
– Sjukvården och Regionerna (f.d. Landstingen) kom i första hand vilket lämnade kommunerna i en mycket svår sits. Jag kan givetvis förstå den prioriteringen då läget var akut för regionerna, men jag tycker det är helt fel att börja spela ett politiskt spel om vems fel det är att det ena eller det andra inte fungerat helt perfekt.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
nrh
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider