budget_panorama
Olov HolstFoto: Sigtuna kommun
Lena Hallengren, socialministerFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Holst: Regeringen skyller på andra

Kommunen kritiserades för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd, nu bemöter kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kritiken från socialminister Lena Hellengren (S)

fraga_liberalerna

Äldre- och omsorgsförvaltningen fick förra veckan kritik för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd och även socialminister Lena Hallengren (S) var kritisk till inköpen. Nu bemöter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) Hallengrens uttalande om att kommunerna har ett arbetsgivaransvar och att man borde ha lager för extraordinära händelser.

Holst (M) tycker att det är anmärkningsvärt och tråkigt att socialministern går till attack mot enskilda kommuner:
– Jag tolkar det som att man från regeringen är väldigt pressad och inser att man inte haft full kontroll över situationen. Det vill man nu komma undan genom att skylla ifrån sig på andra, säger Holst.

Holst menar även att det är uppenbart att kommunerna kom i andra hand vid prioriteringen av exempelvis skyddsutrustning:
– Sjukvården och Regionerna (f.d. Landstingen) kom i första hand vilket lämnade kommunerna i en mycket svår sits. Jag kan givetvis förstå den prioriteringen då läget var akut för regionerna, men jag tycker det är helt fel att börja spela ett politiskt spel om vems fel det är att det ena eller det andra inte fungerat helt perfekt.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
kristina_helsida
helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

defacto_helsida
manskold_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
julen_helsida
connys_helsida
swedol_outsider
nrh
manskold_outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
julen_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
kristina_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider