aftenbil_helsida
Olov HolstFoto: Sigtuna kommun
Lena Hallengren, socialministerFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Holst: Regeringen skyller på andra

Kommunen kritiserades för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd, nu bemöter kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kritiken från socialminister Lena Hellengren (S)

centrum_artikel

Äldre- och omsorgsförvaltningen fick förra veckan kritik för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd och även socialminister Lena Hallengren (S) var kritisk till inköpen. Nu bemöter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) Hallengrens uttalande om att kommunerna har ett arbetsgivaransvar och att man borde ha lager för extraordinära händelser.

Holst (M) tycker att det är anmärkningsvärt och tråkigt att socialministern går till attack mot enskilda kommuner:
– Jag tolkar det som att man från regeringen är väldigt pressad och inser att man inte haft full kontroll över situationen. Det vill man nu komma undan genom att skylla ifrån sig på andra, säger Holst.

Holst menar även att det är uppenbart att kommunerna kom i andra hand vid prioriteringen av exempelvis skyddsutrustning:
– Sjukvården och Regionerna (f.d. Landstingen) kom i första hand vilket lämnade kommunerna i en mycket svår sits. Jag kan givetvis förstå den prioriteringen då läget var akut för regionerna, men jag tycker det är helt fel att börja spela ett politiskt spel om vems fel det är att det ena eller det andra inte fungerat helt perfekt.

connys_helsida
defacto_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

helsida_var2021

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

centrum_helsida2020
brobygget_night
ungsatsning

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

2020_helsida
liber_sommar_helsida
brobygget_day
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
vardcentral_outsider
brobygget_night_out
brobygget_day_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
rentawreck_outsider
aftenbil_outsider
swedol_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
ungsatsning-outsider