center_pan21
Olov HolstFoto: Sigtuna kommun
Lena Hallengren, socialministerFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Holst: Regeringen skyller på andra

Kommunen kritiserades för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd, nu bemöter kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kritiken från socialminister Lena Hellengren (S)

centrum_artikel

Äldre- och omsorgsförvaltningen fick förra veckan kritik för att ha köpt in icke-godkända andningsskydd och även socialminister Lena Hallengren (S) var kritisk till inköpen. Nu bemöter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) Hallengrens uttalande om att kommunerna har ett arbetsgivaransvar och att man borde ha lager för extraordinära händelser.

Holst (M) tycker att det är anmärkningsvärt och tråkigt att socialministern går till attack mot enskilda kommuner:
– Jag tolkar det som att man från regeringen är väldigt pressad och inser att man inte haft full kontroll över situationen. Det vill man nu komma undan genom att skylla ifrån sig på andra, säger Holst.

Holst menar även att det är uppenbart att kommunerna kom i andra hand vid prioriteringen av exempelvis skyddsutrustning:
– Sjukvården och Regionerna (f.d. Landstingen) kom i första hand vilket lämnade kommunerna i en mycket svår sits. Jag kan givetvis förstå den prioriteringen då läget var akut för regionerna, men jag tycker det är helt fel att börja spela ett politiskt spel om vems fel det är att det ena eller det andra inte fungerat helt perfekt.

2020_helsida
defacto_helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
dack-helsida
vaccin
connys_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
bostad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider