defacto_pan2020
Olov Holst (M)Foto: Sigtuna kommun

Holst om bilbränderna: Det är motreaktioner

Det har brunnit bilar flera nätter i kommunen den senaste veckan: - Jag förstår att det här skapar oro bland våra kommuninvånare. Vi har en tät kontakt med polisen och enligt den information vi har fått är de senaste händelserna motreaktioner på insatser som polisen gjort den senaste tiden.

centrum_artikel

Över 20 bilar har brunnit runt om i kommunen de senaste sex dagarna. Natten mot fredag brann det på tre parkeringar, totalt 12 bilar förstördes. Enligt ett pressmeddelande från kommunen rör det sig om reaktioner på de riktade insatserna som polisen har gjort mot kriminella nätverk i Märsta och valsta samt mot de narkotika- och vapentillslagen som skett.
– Vi välkomnar att polisen är mer aktiv i vår kommun än tidigare och tillsammans gör vi vårt yttersta för att Sigtuna kommun ska vara en trygg och säker plats, säger Olov Holst.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

ridskola2020_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider