bostadsformedling
Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommunFoto: Sigtuna kommun

Holst och moderatpolitiker vill se satsning på Arlanda

Moderatpolitiker i hela länet vill att regeringen gör en storsatsning på Arlanda när Stockholm och Sverige ska startas om.

centrum_artikel

Olov Holst och ett stort antal moderatpolitiker i länet skriver i en debattartikel i DN Debatt att regeringen måste få igång tillväxten genom att satsa på Arlanda. De vill se en Arlandaförhandling likt Sverigeförhandlingen som innebar en utbyggd tunnelbana och diverse spårtrafik.
”Arlandas betydelse för såväl Stockholmsregionen som hela Sverige kan inte underskattas. Redan i dag är infrastrukturen runt Arlanda kraftigt underdimensionerad och på sikt behöver även kapaciteten för fler starter och landningar utökas. En Arlandaförhandling behöver inledas där berörda parter likt Stockholmsförhandlingen kommer överens om framtiden. Det är inte läge att bedriva en tillväxtfientlig politik i tron att Stockholm klarar sig utan flyget. Hela Sverige behöver tydliga besked om Arlanda.” skriver moderatpolitikerna i insändaren.

Utöver Arlanda finns förslag på att rusta upp yrkesutbildningar för att få Arbetsförmedlingen att lyckas bättre med att få arbetslösa i arbete. Vidare vill de se fler bostäder och en flexiblare bostadsmarknad som främjar flyttkedjor.

speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
2020_helsida

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

happyhomes_sommar2020

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

brobygget_helsida_valsta
marina_outsider
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh