defacto_pan2020
Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommunFoto: Sigtuna kommun

Holst och moderatpolitiker vill se satsning på Arlanda

Moderatpolitiker i hela länet vill att regeringen gör en storsatsning på Arlanda när Stockholm och Sverige ska startas om.

Olov Holst och ett stort antal moderatpolitiker i länet skriver i en debattartikel i DN Debatt att regeringen måste få igång tillväxten genom att satsa på Arlanda. De vill se en Arlandaförhandling likt Sverigeförhandlingen som innebar en utbyggd tunnelbana och diverse spårtrafik.
”Arlandas betydelse för såväl Stockholmsregionen som hela Sverige kan inte underskattas. Redan i dag är infrastrukturen runt Arlanda kraftigt underdimensionerad och på sikt behöver även kapaciteten för fler starter och landningar utökas. En Arlandaförhandling behöver inledas där berörda parter likt Stockholmsförhandlingen kommer överens om framtiden. Det är inte läge att bedriva en tillväxtfientlig politik i tron att Stockholm klarar sig utan flyget. Hela Sverige behöver tydliga besked om Arlanda.” skriver moderatpolitikerna i insändaren.

Utöver Arlanda finns förslag på att rusta upp yrkesutbildningar för att få Arbetsförmedlingen att lyckas bättre med att få arbetslösa i arbete. Vidare vill de se fler bostäder och en flexiblare bostadsmarknad som främjar flyttkedjor.

happyhomes_sommar2020
boisigtuna
centrum_helsida2020
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider