moderaterna_riksdag
Foto: Sigtuna kommun

Holst kritisk till nytt strandskyddsförslag

I en debattartikel kritiserar Olov Holst (M) det strandskyddsföslag som lagts fram till regeringen tillsammans med 23 andra moderatpolitiker.

centrum_artikel
Det kommer att vara restriktivare med att få dispens från strandskyddet för att bygga verksamhet och bostad enligt en utredning som lagts fram till regeringen. 24 moderatpolitiker i länet, däribland Olov Holst anser att utredningen är skev och drabbar stockholmare mer än exempelvis Norrbotten.
– Vi ställer oss frågan: varför ska en företagare som ansöker om dispens för att utöka sin verksamhet bedömas restriktivare enbart för att verksamheten ligger i Stockholm i stället för Norrbotten, står det i insändaren som skickats in till Svenska Dagbladet.
Utredningen missar att ge människor rätt till den mark man själva äger, och det menar man strider mot äganderätten som är en grundsten i ett demokratiskt samhälle och som ska värnas.
– Samtidigt är det en självklarhet att även mark- och fastighetsägare ska ta hänsyn till biologisk mångfald, naturskyddsområden samt visa hänsyn till goda livsvillkor för växt- och djurriket som strandskyddet i grund och botten sägs finnas till för att skydda. Dock är behovet av en förändring i den nuvarande lagstiftningen nödvändig och vi behöver ge fastighetsägare mer rådighet över sin egen mark genom att exempelvis särskilja på nyexploatering och kompletteringsåtgärder, fortsätter debattörerna.
Uröver Holst har finansregionrådet Irene Svenonius skrivit under, finansborgarrådet Anna König Jerlmyr, Mats Gerdau från Nacka och Oskar Weinmar från Väsby.
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
julmarknad_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
mp_host_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
dack-outsider
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out