stationshusen
Foto: Sigtuna kommun

Holst kritisk till nytt strandskyddsförslag

I en debattartikel kritiserar Olov Holst (M) det strandskyddsföslag som lagts fram till regeringen tillsammans med 23 andra moderatpolitiker.

centrum_artikel
Det kommer att vara restriktivare med att få dispens från strandskyddet för att bygga verksamhet och bostad enligt en utredning som lagts fram till regeringen. 24 moderatpolitiker i länet, däribland Olov Holst anser att utredningen är skev och drabbar stockholmare mer än exempelvis Norrbotten.
– Vi ställer oss frågan: varför ska en företagare som ansöker om dispens för att utöka sin verksamhet bedömas restriktivare enbart för att verksamheten ligger i Stockholm i stället för Norrbotten, står det i insändaren som skickats in till Svenska Dagbladet.
Utredningen missar att ge människor rätt till den mark man själva äger, och det menar man strider mot äganderätten som är en grundsten i ett demokratiskt samhälle och som ska värnas.
– Samtidigt är det en självklarhet att även mark- och fastighetsägare ska ta hänsyn till biologisk mångfald, naturskyddsområden samt visa hänsyn till goda livsvillkor för växt- och djurriket som strandskyddet i grund och botten sägs finnas till för att skydda. Dock är behovet av en förändring i den nuvarande lagstiftningen nödvändig och vi behöver ge fastighetsägare mer rådighet över sin egen mark genom att exempelvis särskilja på nyexploatering och kompletteringsåtgärder, fortsätter debattörerna.
Uröver Holst har finansregionrådet Irene Svenonius skrivit under, finansborgarrådet Anna König Jerlmyr, Mats Gerdau från Nacka och Oskar Weinmar från Väsby.
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

2020_helsida
connys_helsida
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
moderaterna_sigtuna
meko_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider