bostadsformedling
Olov Holst (M) anser att kommunledningen inte har en plan för mottagandet.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Holst: Finns ingen plan för bostäder åt nyanlända

märsta.nu rapporterade under fredagen att Sigtuna kommun avser fråga kommuninvånare om boende för att kunna hantera de 153 flyktingar man anvisats 2017. Oppositionsrådet Olov Holst (M) tycker att kommunen saknar plan för hur man ska hantera mottagandet: - Kommunen har, så vitt jag vet, inga tomma lägenheter och Khalifa vill inte uppföra paviljonger. Så hur avser han lösa problemet? Hur ser den ”klara plan” han säger sig ha ut egentligen, säger till märsta.nu

centrum_artikel

Efter att ha läst artikeln om hur kommunen ska hantera mottagandet av 153 nyanlända under 2017 reagerade oppositionsrådet Olov Holst. Holst anser att kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa inte ger några svar förutom att man ska fråga kommuninvånare om de har rum eller de lokala hyresvärdarna.
– Han kan vare sig svara på om de nyanlända kommer få förtur i bostadskön eller om han via sin ”kampanj” kommer hitta lediga rum hos Sigtunas invånare, säger Holst till märsta.nu

”Inte bara moderatkommuner säger nej”
Holst tycker också att Khalifas ”påhopp” på moderatledda kommuner som vägrar ta emot nyanlända inte handlar om politisk färg:
– Det känns tråkigt när Ibrahim Khalifa försöker kleta partipolitiska aspekter på denna fråga. Det han glömmer tala om är att t.ex. Stockholms stad, som styrs av hans S-kollegor, för intensiva diskussioner med regeringen och migrationsverket om minskat mottagande eftersom de dras med samma bostadsproblem som många andra kommuner. I stället försöker han påskina att det bara är moderatledda kommuner som säger nej. Faktum är att de flesta kommuner förr eller senare kommer få problem med den påtvingade kvoten.

Värmebölja drar in

Nyheter En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
nrh