defacto_pan2020
Olov Holst (M) anser att kommunledningen inte har en plan för mottagandet.Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Holst: Finns ingen plan för bostäder åt nyanlända

märsta.nu rapporterade under fredagen att Sigtuna kommun avser fråga kommuninvånare om boende för att kunna hantera de 153 flyktingar man anvisats 2017. Oppositionsrådet Olov Holst (M) tycker att kommunen saknar plan för hur man ska hantera mottagandet: - Kommunen har, så vitt jag vet, inga tomma lägenheter och Khalifa vill inte uppföra paviljonger. Så hur avser han lösa problemet? Hur ser den ”klara plan” han säger sig ha ut egentligen, säger till märsta.nu

centrum_artikel

Efter att ha läst artikeln om hur kommunen ska hantera mottagandet av 153 nyanlända under 2017 reagerade oppositionsrådet Olov Holst. Holst anser att kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa inte ger några svar förutom att man ska fråga kommuninvånare om de har rum eller de lokala hyresvärdarna.
– Han kan vare sig svara på om de nyanlända kommer få förtur i bostadskön eller om han via sin ”kampanj” kommer hitta lediga rum hos Sigtunas invånare, säger Holst till märsta.nu

”Inte bara moderatkommuner säger nej”
Holst tycker också att Khalifas ”påhopp” på moderatledda kommuner som vägrar ta emot nyanlända inte handlar om politisk färg:
– Det känns tråkigt när Ibrahim Khalifa försöker kleta partipolitiska aspekter på denna fråga. Det han glömmer tala om är att t.ex. Stockholms stad, som styrs av hans S-kollegor, för intensiva diskussioner med regeringen och migrationsverket om minskat mottagande eftersom de dras med samma bostadsproblem som många andra kommuner. I stället försöker han påskina att det bara är moderatledda kommuner som säger nej. Faktum är att de flesta kommuner förr eller senare kommer få problem med den påtvingade kvoten.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider