moderaterna_panorama
Här! Mitt på Stora torget i staden ska Olov Holst resa en staty över sig självFoto: Daniel Iskandar

Holst blir guldstaty på Stora Torget

Olov Holst ska avbildas på Stora torget i Sigtuna. Det är kommunstyrelseordföranden själv som föreslår saken. Anledningen är att Olov säger att han räddat kommunen och att alla kommuninvånare för all framtid borde minnas honom för det: - Om det inte hade varit för mig hade kommunen förfallit och landets första stad byggts sönder, säger Olov när märsta.nu träffar honom.

I samband med nästa sammanträde i Kommunstyrelsen kommer Olov Holst att föreslå att det uppförs en staty till hans ära. Statyn ska resas på en välbesökt och central plats både för sigtunabor och andra kommuninvånare samt turister som besöker staden. Statyn ska vara helt i guld och i naturlig storlek.
– Eftersom vi har varit så effektiva i budgetarbetet har vi pengar över att resa statyn, säger Olov Holst.

Inget slöseri
På frågan om inte skolor, äldreomsorg och idrottsföreningarna har behov av pengarna svarar Olov att det räcker till dem också och att det inte är fråga om slöseri med skattebetalarnas pengar:
– Vi har så det räcker till alla.

Spadtag på valdagen
Spadtag för statyn sker på självaste valdagen, den 11:e september. Men vad händer om Holst och Moderaterna förlorar valet och tvingas avgå? Han försäkrar att den ska resas ändå.
– Ingen annan kommunstyrelseordförande eller borgmästare i staden har uträttat det jag har gjort här de senaste åren, jag är värd att minnas för all framtid. Det kommer inte att finnas någon annan som uträttar vad jag har gjort

Holst utvecklar sitt resonemang:
– Jag räddade kommunen från laglöshet och förfall. Man skulle helt enkelt kunna säga: There´s a new sheriff in town, and he´s here to stay.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
connys_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider