sap_kyrka_pan
Foto: Sigtuna kommun

Holst: Avskaffa Public serviceskatt

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) ger sig i rikspolitiken tillsammans med fyra andra lokala moderatpolitiker där de uppmanar partistyrelsen att verka för ett avskaffande av public service-skatten.

Tillsammans med lokala politiker i Växjö, Linköping, Lerum och Lomma har Olov Holst skrivit en debattartikel i Expressen där de uppmanar partistyrelsen av att avskaffa public serviceskatten. De menar på att skatten är en extra skatt på arbete och därför kan Moderaterna inte vara för den. Nu kommer man att verka för att partistämman i höst ändrar Moderaternas inställning till skatten.

Istället bör public service finansieras via budgetanslag och användaravgifter. Något som kritiserats för att det skadar oberoendet. Men det är inget argument som debattörerna anser håller.
– Moderaternas stöd till public service-skatten i riksdagen var ett misstag som skadat vårt förtroende. Vi har nu chansen att reparera det. Det är ingen mening att ha våra illvilliga motståndare eller public service-chefer med kreativ sanningssyn som rättesnöre. Public service-skatten försämrar drivkrafterna för arbete och förtroendet bland våra väljare. Den måste avskaffas, skriver Holst och moderatkollegorna.

2020_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

eldsjal-helsida
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
centrum_helsida2020
kyrka_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
kyrkoval_helsida
andersojag
skordedag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
kyrkoval_outsider
kyrka-outsider
bostad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
heat_out
connys
skordedag_out