moderaterna_sep2020
Här höjer SigtunaHem budet på villan med 200 000 kronor i ett bräde. Foto: Privat

Höjde budet med 200 000 kronor

märsta.nu kan avslöja att SigtunaHem när de förvärvade en villa åt Sigtuna kommun för att bosätta nyanlända höjde budet med 200 000 kronor på ett bräde: - Vi förde en dialog med mäklaren och gjorde en egen analys av fastighetens värde och kom fram till ett rimligt pris – som sedan säljaren accepterade, uppger SigtunaHems VD Göran Langer.

Före jul avslöjade märsta.nu att SigtunaHem köpte en villa för att Sigtuna kommun ska kunna placera nyanlända med uppehållstillstånd. Under en tid har redaktionen försökt få tag i budgivningslistan via mäklaren men nekats. Nu har den dock kommit fram via en uppgiftslämnare. Där framgår att ett bud på 4,050 miljoner registrerades 25:e oktober. Objektet gick sedan utan bud i en dryg månad innan SigtunaHem på ett bräde höjde med 200 000 kronor. Göran Langer, VD på SigtunaHem, bekräftar att han hade kännedom om att det fanns gamla bud.

Varför höjde ni inte bara med 10 000 kronor i så fall?
– Vi förde en dialog med mäklaren och gjorde en egen analys av fastighetens värde och kom fram till ett rimligt pris – som sedan säljaren accepterade, svarar Langer i mail till märsta.nu

Langer vill dock inte kalla det att SigtunaHem deltagit i en budgivning.
– Vi har utifrån dialog med kommunen och analys av marknaden gjort en bedömning av vad fastigheten är värd. Det budet lämnade vi till mäklaren. Mäklaren överlade med säljaren och sedan accepterade de vårt pris. Mäklaren har sedan valt att lägga in vårt bud i en ”budlista”.

Mäklaren Patrik Salmén vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling sa före jul till märsta.nu att objektet var i behov av renovering men att det inte var ett överpris som SigtunaHem betalat.

connys_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider