stationshusen
Här höjer SigtunaHem budet på villan med 200 000 kronor i ett bräde. Foto: Privat

Höjde budet med 200 000 kronor

märsta.nu kan avslöja att SigtunaHem när de förvärvade en villa åt Sigtuna kommun för att bosätta nyanlända höjde budet med 200 000 kronor på ett bräde: - Vi förde en dialog med mäklaren och gjorde en egen analys av fastighetens värde och kom fram till ett rimligt pris – som sedan säljaren accepterade, uppger SigtunaHems VD Göran Langer.

centrum_artikel

Före jul avslöjade märsta.nu att SigtunaHem köpte en villa för att Sigtuna kommun ska kunna placera nyanlända med uppehållstillstånd. Under en tid har redaktionen försökt få tag i budgivningslistan via mäklaren men nekats. Nu har den dock kommit fram via en uppgiftslämnare. Där framgår att ett bud på 4,050 miljoner registrerades 25:e oktober. Objektet gick sedan utan bud i en dryg månad innan SigtunaHem på ett bräde höjde med 200 000 kronor. Göran Langer, VD på SigtunaHem, bekräftar att han hade kännedom om att det fanns gamla bud.

Varför höjde ni inte bara med 10 000 kronor i så fall?
– Vi förde en dialog med mäklaren och gjorde en egen analys av fastighetens värde och kom fram till ett rimligt pris – som sedan säljaren accepterade, svarar Langer i mail till märsta.nu

Langer vill dock inte kalla det att SigtunaHem deltagit i en budgivning.
– Vi har utifrån dialog med kommunen och analys av marknaden gjort en bedömning av vad fastigheten är värd. Det budet lämnade vi till mäklaren. Mäklaren överlade med säljaren och sedan accepterade de vårt pris. Mäklaren har sedan valt att lägga in vårt bud i en ”budlista”.

Mäklaren Patrik Salmén vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling sa före jul till märsta.nu att objektet var i behov av renovering men att det inte var ett överpris som SigtunaHem betalat.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
swedol_outsider