defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Höjda P-avgifter hos SigtunaHem

Nyligen meddelade SigtunaHem att man höjer hyrorna, nu är det också klart att P-platser och garage blir dyrare: - Det är katastrof, säger en hyresgäst till märsta.nu

Sigtunahem höjer inte bara hyrorna utan även avgifterna för P-platser och garage. En hyresgäst som hört av sig till märsta.nu säger att med den nya höjningen som träder i kraft 1:a april så kommer avgiften att bli mer än 100 kronor dyrare i månaden på drygt ett års tid.
– Min plats kostade 228 kronor, sen höjde dem till 300 och med den nya höjningen kostar P-plats med el 336 kronor, garaget vill de höja till 750 kronor, det är katastrof, säger en upprörd hyresgäst till märsta.nu

Anledningen till höjningen är enligt SigtunaHem att fordonsplatser och garage är i behov av underhåll. P-platser med el höjs med 36 kronor i månaden och carport med 50 kronor i månaden.
– Behoven skiljer sig åt i olika områden och vissa parkeringsplatser och garage är i större behov av upprustning än andra. Men några av de åtgärder som finns i planeringen för 2017 är förbättrad belysning, upprustning av lås och garageportar, renovering av parkeringsavskiljare och linjemålning, står det på SigtunaHems hemsida.

happy_homes_mars

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
festspec_corona_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

speedy_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider