moderater_pan_sommar
Foto: Daniel Iskander

Högt tryck för passbokningen

Ska man ut och resa och behöver pass så är det läge att boka in en tid då det är långa köer för passansökan.

centrum_artikel

Polisen i Stockholms län uppger att det är ånga köer för att boka pass, man uppmanar stockholmare att vänta med bokningen till efter högsäsongen om man inte ska resa i närtid eller boka på annat håll i landet.
– Kötiderna är nu långa i Stockholms län för att boka tid för ansökan om pass inför sommarresan. Alla passexpeditioner gör allt de kan för att möta behovet av bokningsbara tider. Tiderna släpps löpande i länet, men innan restriktionerna lättar är det svårt att möta inflödet med ansökningar om pass, säger Sandra Karman regional samordnare för pass.

På grund av pandemin utfärdades nästan hälften så få pass i regionen jämfört med året före. På Arlanda utfärdas enbart provisoriska pass:
– Nu i juni ser vi att läget är förändrat, där många av tiderna i Stockholms län har blivit uppbokade, dels i takt med att behovet och viljan att resa ökar och fler blir vaccinerade, dels efter vår externa informationssatsning i april. Nationellt kan man se att det ökade flödet främst är i storstadsregionerna, säger Sandra Karman.

defacto_helsida
dack-helsida
vaccin
centrum_helsida2020
2020_helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
connys_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp-outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
swedol_outsider
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider