moderaterna_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Högt tryck för asylsökningar i Märsta

Sedan Migrationsverket öppnat upp för ukrainaflyktingar att söka asyl i Märsta så många sökt sig ut med långa köer som följd.

Det rapporteras om långa köer utanför Migrationsverket i Märsta. Expressen skriver att det är ”enorm kö”.  Migrationsverket hänvisar inte till asylsökningar i Märsta, även om möjligheten finns. Detta på grund av kapacitetsbrist.
– Det är ett extraordinärt läge som har stor påverkan på Migrationsverket och samhället i stort. Det innebär att det är köer utanför flera av våra enheter där man kan söka asyl. Migrationsverket arbetar intensivt med att kunna hantera alla ansökningar som inkommer och för att omfördela resurser, men även för att hitta boendeplatser, säger Pierre Karatzian vid Migrationsverkets presstjänst, till Expressen.

defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider