defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

rosta_sigtuna2

Livsmedelsinpektörerna som kontrollerar att skolkök, restauranger, livsmedelsbutiker och andra som serverar mat eller hanterar livsmedel gör det på ett tryggt sätt hög till några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting. Enligt Sigtuna kommun har de fått toppbetyg i senaste mätningen som SKL gjort.

Varje år är det ca 400 verksamheter som kontrolleras. De kontrollerar bland annat att det är rent, snyggt och tryggt, samt att inga skadedjur förekommer bland annat. Betyget i sk Nöjd kund index var totalt 85 av 100.

Det är en delad förstaplats i jämförelse med kommuner över 40 000 invånare (60 stycken) och delad sexa bland de 140 som deltog totalt i undersökningen.
– Det är glädjande att företagen upplever att de får ett gott bemötande i kontakten med oss. Vi strävar efter att ha en bra dialog med dem vi möter och brukar fråga efter återkoppling så att vi kan förbättra vårt agerande på plats. Kommunens invånare och konsumenter som besöker kommunen ska kunna känna sig trygga att äta den maten som serveras på skolan, caféer, restauranger eller när man köper mat i butiker eller online, upgger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

moderaternamaj

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
v_eu_helsida
oppning_helsida
moderaterna_maj_outsider
sh_oppet
fme_outsider
nationaldag_out
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
nrh
oppning_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
defacto_outsider
v_eu
connys
rosta_sigtuna