sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

marstakalaset_artikel

Livsmedelsinpektörerna som kontrollerar att skolkök, restauranger, livsmedelsbutiker och andra som serverar mat eller hanterar livsmedel gör det på ett tryggt sätt hög till några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting. Enligt Sigtuna kommun har de fått toppbetyg i senaste mätningen som SKL gjort.

Varje år är det ca 400 verksamheter som kontrolleras. De kontrollerar bland annat att det är rent, snyggt och tryggt, samt att inga skadedjur förekommer bland annat. Betyget i sk Nöjd kund index var totalt 85 av 100.

Det är en delad förstaplats i jämförelse med kommuner över 40 000 invånare (60 stycken) och delad sexa bland de 140 som deltog totalt i undersökningen.
– Det är glädjande att företagen upplever att de får ett gott bemötande i kontakten med oss. Vi strävar efter att ha en bra dialog med dem vi möter och brukar fråga efter återkoppling så att vi kan förbättra vårt agerande på plats. Kommunens invånare och konsumenter som besöker kommunen ska kunna känna sig trygga att äta den maten som serveras på skolan, caféer, restauranger eller när man köper mat i butiker eller online, upgger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

kontor_thaifong

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sommar
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
colorama_april2
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar_centrum
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida
sportfiske_sommar
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
colorama_april