center_pan21

Högstadier går över till distansundervisning

Smittskyddsläkare i Region Stockholm rekommenderar högstadieskolor att gå över till distansundervisning nästa vecka vilket Sigtuna kommuns skolor kommer att göra: - Vi kommer att följa de rekommendationer som region Stockholm uppmanar till, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)

centrum_artikel

Sigtuna kommuns högstadieskolor kommer att gå över till distansundervisning med start nästa vecka. Detta efter rekommendation från Smittskyddsläkare:
– Vi måste kraftfullt minska våra kontakter så tyvärr tvingas jag rekommendera att kommunerna från måndag avslutar undervisning på plats för eleverna i högstadiet och övergår till distansundervisning resten av terminen. Jag pratar nu med kommunerna så att de kan informera skolor och elever, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare för Region Stockholm.

Gymnasieskolorna har sedan några veckor tillbaka gått över till distans. Skolorna kommer nu att informera elever och vårdnadshavare om vad som gäller för respektive skola och elev.
– Vi kommer att följa de rekommendationer som region Stockholm uppmanar till. Detta innebär att alla elever i åk 7-9 från och med måndag kommer att undervisas på distans. På måndag kommer det att finnas möjlighet att komma till skolan för att hämta material samt att äta lunch. Varje enskild rektor kommer att skicka ut info till vårdnadshavare, skriver Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, i ett sms till märsta.nu

Smittskyddsläkaren poängterar att det inte bara räcker med distansundervisning utan att man också begränsar sina sociala kontakter till några få personer även på fritiden. Personal uppmanas också till att distansarbeta så långt det är möjligt.

helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

dack-helsida
defacto_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp-outsider
connys
centrum_sommar_out
dack-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider