defacto_pan2020

Högstadier går över till distansundervisning

Smittskyddsläkare i Region Stockholm rekommenderar högstadieskolor att gå över till distansundervisning nästa vecka vilket Sigtuna kommuns skolor kommer att göra: - Vi kommer att följa de rekommendationer som region Stockholm uppmanar till, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)

centrum_artikel

Sigtuna kommuns högstadieskolor kommer att gå över till distansundervisning med start nästa vecka. Detta efter rekommendation från Smittskyddsläkare:
– Vi måste kraftfullt minska våra kontakter så tyvärr tvingas jag rekommendera att kommunerna från måndag avslutar undervisning på plats för eleverna i högstadiet och övergår till distansundervisning resten av terminen. Jag pratar nu med kommunerna så att de kan informera skolor och elever, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare för Region Stockholm.

Gymnasieskolorna har sedan några veckor tillbaka gått över till distans. Skolorna kommer nu att informera elever och vårdnadshavare om vad som gäller för respektive skola och elev.
– Vi kommer att följa de rekommendationer som region Stockholm uppmanar till. Detta innebär att alla elever i åk 7-9 från och med måndag kommer att undervisas på distans. På måndag kommer det att finnas möjlighet att komma till skolan för att hämta material samt att äta lunch. Varje enskild rektor kommer att skicka ut info till vårdnadshavare, skriver Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, i ett sms till märsta.nu

Smittskyddsläkaren poängterar att det inte bara räcker med distansundervisning utan att man också begränsar sina sociala kontakter till några få personer även på fritiden. Personal uppmanas också till att distansarbeta så långt det är möjligt.

meko_helsida
centrum_helsida2020
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
januari_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

defacto_helsida
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
prima_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider