defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Högsta nivån på bostadsrättsaffärer sedan 2016

Antalet bostadsrätter som såldes i kommunen de senaste tre månaderna är på högsta nivån sedan 2016.

centrum_artikel

Mellan augusti-oktober i år såldes 167 bostadsrätter i kommunen, det är det högsta antalet under någon tremånadersperiod sedan 2016 enligt siffror från Mäklarstatistik som Newsworthy sammanställt. Snittpriset på de sålda bostadsrätterna var 2,1 miljoner kronor. Vid samma period förra året såldes 147 bostadsrätter. Dock så är det en nedgång i priset på en procent.

På villasidan står det i stort sett stilla de senast tre månaderna, prisnivån är den samma. I hela länet är det dock en ökning av priserna på en procent. Antal sålda villor de senaste tre månaderna var 67 stucken till snittpriset 4,6 miljoner kronor. Antalet affärer förra året vid samma period var 74 stycken.

brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
studeravidare_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
helsida_sommarlov

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

connys_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
swedol_outsider