centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Högsta nivån på bostadsrättsaffärer sedan 2016

Antalet bostadsrätter som såldes i kommunen de senaste tre månaderna är på högsta nivån sedan 2016.

centrum_artikel

Mellan augusti-oktober i år såldes 167 bostadsrätter i kommunen, det är det högsta antalet under någon tremånadersperiod sedan 2016 enligt siffror från Mäklarstatistik som Newsworthy sammanställt. Snittpriset på de sålda bostadsrätterna var 2,1 miljoner kronor. Vid samma period förra året såldes 147 bostadsrätter. Dock så är det en nedgång i priset på en procent.

På villasidan står det i stort sett stilla de senast tre månaderna, prisnivån är den samma. I hela länet är det dock en ökning av priserna på en procent. Antal sålda villor de senaste tre månaderna var 67 stucken till snittpriset 4,6 miljoner kronor. Antalet affärer förra året vid samma period var 74 stycken.

teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna
speedy_helsida
defacto_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida
happyhomes_2019

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

speedy_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys