center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Högsta arbetslösheten på sex år

Arbetslösheten i kommunen är nu uppe i 12,2 procent, den högsta siffran på sex år.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade under förmiddagen att över 3200 personer i kommunen nu är arbetslösa, det motsvarar 12,2 procent av den arbetsföra befolkningen vilket är den högsta siffran på sex år, sen september 2014 enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror.

Jämfört med samma period förra året är arbetslösheten 4,3 procent högre. Der är även 19:e månaden i följd som arbetslösheten stiger i kommunen. Sedan coronapandemin har arbetslösheten ökat från 8,7 till 12,2 procent.

Bland utrikesfödda är var femte person i arbetsför ålder arbetslös, bland ungdomarna är det 14,2 procent arbetslösa. Sigtuna kommun har länets tredje högsta arbetslöshet, bara Södertälje och Botkyrka har högre med 13,7 och 13,5 procent.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
dack-helsida
happyhomes_sommar2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

flygskola_helsida
koppar_helsida
helsida_var2021
julmarknad_helsida
oppethus_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
connys
jul_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
nrh
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
koppar_outsider
swedol_outsider
mp-outsider