defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Högsta arbetslösheten på sex år

Arbetslösheten i kommunen är nu uppe i 12,2 procent, den högsta siffran på sex år.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade under förmiddagen att över 3200 personer i kommunen nu är arbetslösa, det motsvarar 12,2 procent av den arbetsföra befolkningen vilket är den högsta siffran på sex år, sen september 2014 enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror.

Jämfört med samma period förra året är arbetslösheten 4,3 procent högre. Der är även 19:e månaden i följd som arbetslösheten stiger i kommunen. Sedan coronapandemin har arbetslösheten ökat från 8,7 till 12,2 procent.

Bland utrikesfödda är var femte person i arbetsför ålder arbetslös, bland ungdomarna är det 14,2 procent arbetslösa. Sigtuna kommun har länets tredje högsta arbetslöshet, bara Södertälje och Botkyrka har högre med 13,7 och 13,5 procent.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
sigtunastad_helsida
connys_helsida
rentawreck_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtunastad_outsider