defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Högsta arbetslösheten på sex år

Arbetslösheten i kommunen är nu uppe i 12,2 procent, den högsta siffran på sex år.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade under förmiddagen att över 3200 personer i kommunen nu är arbetslösa, det motsvarar 12,2 procent av den arbetsföra befolkningen vilket är den högsta siffran på sex år, sen september 2014 enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror.

Jämfört med samma period förra året är arbetslösheten 4,3 procent högre. Der är även 19:e månaden i följd som arbetslösheten stiger i kommunen. Sedan coronapandemin har arbetslösheten ökat från 8,7 till 12,2 procent.

Bland utrikesfödda är var femte person i arbetsför ålder arbetslös, bland ungdomarna är det 14,2 procent arbetslösa. Sigtuna kommun har länets tredje högsta arbetslöshet, bara Södertälje och Botkyrka har högre med 13,7 och 13,5 procent.

connys_helsida
januari_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
prima_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

centrum_helsida2020
meko_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

prima_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan