defacto_pan2020
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Högsta arbetslösheten på sex år-Ungdomsarbetslösheten högst i länet

Januaris arbetslöshetssiffror visar att det nu är 12,6 procent arbetslöshet vilket är den högsta nivån sedan 2015.

centrum_artikel

Inte sedan januari 2015 har det uppmätts högre arbetslöshet i kommunen än nu i januari. 12,6 procent av samtliga som stod till arbetsmarknadens förfogande var arbetslösa enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror. Sedan coronapandemin har arbetslösheten gått upp från cirka 7 procent till dagens nivåer.

Sett i antalet personer är det 3260 arbetslösa vilket är 1339 personer fler än förra året. Arbetslösheten ökar för 23:e månaden i rad i Sigtuna kommun. Länssnittet är just nu 8,4 procent men några kommuner har klart högre siffror; Botkyrka med 13,3, Södertälje med 13,2 och Sigtuna. Även Väsby som är drabbad av coronakrisen då många av dess invånare arbetar med arlandarelaterade yrken har en arbetslöshet på 9,7 procent.

Arbetslösheten i kommunen är dock länets högsta med 12,8 procent, här har även Väsby höga siffror med 11,2 procent. Bland utlandsfödda är var femte utlandsfödd arbetslös, en ökning med sex procentenheter det senaste året.

sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
connys