moderaterna_riksdag
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Högsta arbetslösheten på sex år-Ungdomsarbetslösheten högst i länet

Januaris arbetslöshetssiffror visar att det nu är 12,6 procent arbetslöshet vilket är den högsta nivån sedan 2015.

centrum_artikel

Inte sedan januari 2015 har det uppmätts högre arbetslöshet i kommunen än nu i januari. 12,6 procent av samtliga som stod till arbetsmarknadens förfogande var arbetslösa enligt Newsworthy som sammanställt Arbetsförmedlingens siffror. Sedan coronapandemin har arbetslösheten gått upp från cirka 7 procent till dagens nivåer.

Sett i antalet personer är det 3260 arbetslösa vilket är 1339 personer fler än förra året. Arbetslösheten ökar för 23:e månaden i rad i Sigtuna kommun. Länssnittet är just nu 8,4 procent men några kommuner har klart högre siffror; Botkyrka med 13,3, Södertälje med 13,2 och Sigtuna. Även Väsby som är drabbad av coronakrisen då många av dess invånare arbetar med arlandarelaterade yrken har en arbetslöshet på 9,7 procent.

Arbetslösheten i kommunen är dock länets högsta med 12,8 procent, här har även Väsby höga siffror med 11,2 procent. Bland utlandsfödda är var femte utlandsfödd arbetslös, en ökning med sex procentenheter det senaste året.

flygskola_helsida
dack-helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

oppethus_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out