liber_pan_sommar
Foto: Riksbanken

Högre ränta för märstabor än sigtunabor

Sigtunaborna har lägre ränta än märstaborna visar en kartläggning som Zmarta har gjort.

swedol_artikel

Siffror som Zmarta tagit fram visar att en fjärdedel av märstaborna har högre snitträntor på sina lån än sigtunabor, 46 procent av privatlånen som tas i Märsta används även för att samla tidigare lån, snittbeloppet man lånar är 180 000 kronor.

När det gäller sigtunabor är snittlånebeloppet 210 000 kronor, alltså 30 000 mer än vad märstabor har. Sigtunaborna har inte bara lägre ränta än märstabor, den effektiva räntan är också nästan en femtedel lägre än rikssnittet. 47 procent av lånen i Sigtuna används för att samla övriga lån.

Johan Holm vid Zmarta uppger att det blivit allt vanligare att ta nya lån för att samla sina redan existerande lån och krediter. Att samla sina lån har ökat under coronapandemin med nästan 15 procent. Den effektiva räntan har även under coronapandmein minskat med 10 procent.
– När corona bröt ut fanns det många frågetecken kring hur Sveriges ekonomi skulle påverkas av corona. Många kände sig stressade över hur ens ekonomi skulle påverkas av pandemin och den snabbt växande trenden kring varsling och korttidspermitteringar. Detta ledde till att hela 47% fler personer valde att samla sina lån än under samma period förra året, uppger Zmarta i ett pressmeddelande.

mp-helsida
coronakrisen

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

Näringsliv I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

2020_helsida
coronakrisen

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Näringsliv Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

rentawreck_helsida
liber_sommar_helsida

Kommunen hyllas för många laddplatser

Näringsliv Sigtuna kommun hyllas av Volkswagen för att de har många laddpunkter per 1000 invånare: - Det är inte bara kommunerna som avgör hur många laddpunkter det byggs på en viss ort, men det är ändå viktigt att lyfta fram toppkommunernas insats, i detta fall Strömstad, Åre och Sigtuna. Kommunerna har en viktig roll som lokal pådrivare och samverkanspart gentemot andra aktörer, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige.

coronakrisen

Ljusning i sikte för flygresandet

Näringsliv Swedavias tio flygplatser må ha tappat drygt 3,1 miljoner resenärer i maj jämfört med för två år sedan men månaden var ändå en ljuspunkt jämfört med förra året.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_night
defacto_helsida
nedläggningen av Bromma

Plan för Arlanda presenteras i december

Näringsliv En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

brobygget_day
helsida_var2021
coronapandemin

Sex nya SAS-linjer återstartar

Näringsliv SAS återstartar sex europeiska linjer från Arlanda under juni.

connys_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

brobygget_day_out
nrh
ungsatsning-outsider
connys
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
brobygget_night_out
aftenbil_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider