moderaterna_panorama
Foto: Riksbanken

Högre ränta för märstabor än sigtunabor

Sigtunaborna har lägre ränta än märstaborna visar en kartläggning som Zmarta har gjort.

Siffror som Zmarta tagit fram visar att en fjärdedel av märstaborna har högre snitträntor på sina lån än sigtunabor, 46 procent av privatlånen som tas i Märsta används även för att samla tidigare lån, snittbeloppet man lånar är 180 000 kronor.

När det gäller sigtunabor är snittlånebeloppet 210 000 kronor, alltså 30 000 mer än vad märstabor har. Sigtunaborna har inte bara lägre ränta än märstabor, den effektiva räntan är också nästan en femtedel lägre än rikssnittet. 47 procent av lånen i Sigtuna används för att samla övriga lån.

Johan Holm vid Zmarta uppger att det blivit allt vanligare att ta nya lån för att samla sina redan existerande lån och krediter. Att samla sina lån har ökat under coronapandemin med nästan 15 procent. Den effektiva räntan har även under coronapandmein minskat med 10 procent.
– När corona bröt ut fanns det många frågetecken kring hur Sveriges ekonomi skulle påverkas av corona. Många kände sig stressade över hur ens ekonomi skulle påverkas av pandemin och den snabbt växande trenden kring varsling och korttidspermitteringar. Detta ledde till att hela 47% fler personer valde att samla sina lån än under samma period förra året, uppger Zmarta i ett pressmeddelande.

marinan_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

ewas_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
connys_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
connys