budget_panorama
Foto: Riksbanken

Högre ränta för märstabor än sigtunabor

Sigtunaborna har lägre ränta än märstaborna visar en kartläggning som Zmarta har gjort.

fraga_liberalerna

Siffror som Zmarta tagit fram visar att en fjärdedel av märstaborna har högre snitträntor på sina lån än sigtunabor, 46 procent av privatlånen som tas i Märsta används även för att samla tidigare lån, snittbeloppet man lånar är 180 000 kronor.

När det gäller sigtunabor är snittlånebeloppet 210 000 kronor, alltså 30 000 mer än vad märstabor har. Sigtunaborna har inte bara lägre ränta än märstabor, den effektiva räntan är också nästan en femtedel lägre än rikssnittet. 47 procent av lånen i Sigtuna används för att samla övriga lån.

Johan Holm vid Zmarta uppger att det blivit allt vanligare att ta nya lån för att samla sina redan existerande lån och krediter. Att samla sina lån har ökat under coronapandemin med nästan 15 procent. Den effektiva räntan har även under coronapandmein minskat med 10 procent.
– När corona bröt ut fanns det många frågetecken kring hur Sveriges ekonomi skulle påverkas av corona. Många kände sig stressade över hur ens ekonomi skulle påverkas av pandemin och den snabbt växande trenden kring varsling och korttidspermitteringar. Detta ledde till att hela 47% fler personer valde att samla sina lån än under samma period förra året, uppger Zmarta i ett pressmeddelande.

meko_helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

connys_helsida
kristina_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

julen_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

kkdk_helsida
helsida

Lidl öppnade i Sigtuna

Näringsliv Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

manskold_helsida
centrum_helsida2020

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

julen_outsider
budget_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
kristina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
nrh
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider