center_pan21
Brista producerar el till Stockholm Exergis länsomfattande fjärrvärmenätFoto: Pressbild/Fortum/Arkiv

Höga fjärrvärmepriser i kommunen

Priserna på fjärrvärme och elpriser hör till några av landets högsta i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Villaägarna har sammanställt priserna på fjärrvärme i hela landet, för Stockholms län logger priset på fjärrvärme i toppen med 960 kr/MWH, bara Nynäshamn, Haninge, Tyresö och Värmdö har högre priser. Dock blir priset ännu högre i Sigtuna i samband med att man lägger in elnätskostnaden:
– Många av kommunerna är dubbelt drabbade, inte bara för att de har förhållandevis dyr fjärrvärme utan även höga elnätsavgifter eftersom Vattenfall är nätägare, säger Anna Werner, samhällspolitisk analytiker på Villaägarna.

Även Väsby har samma pris på fjärrvärme som Sigtuna men där gör elnätskostnaden till en av landets billigaste då Eon är nätägare. Lägsta fjärrvärmepriset finns i Norrtälje med 796 kronor/MWH. Den allt mer kritiserade elnätskostnaden fortsätter att öka och Vattenfall har aviserat högre avgifter i samband med att näten måste förnyas:
– Vattenfall agerar bara så som de förväntas utifrån sina ägardirektiv och maximerar vinsten. Det är politikerna som måste göra sitt jobb och skruva åt elnätsregleringen så att det inte går att ta ut hur höga elnätsavgifter som helst, förklarar Anna Werner.

mp_host_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
dack-helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
vaccin
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vaccin-outsider
mp-outsider
connys
nrh
dack-outsider
centrum_sommar_out