sommar
Brista producerar el till Stockholm Exergis länsomfattande fjärrvärmenätFoto: Pressbild/Fortum

Höga fjärrvärmepriser i kommunen

Priserna på fjärrvärme och elpriser hör till några av landets högsta i Sigtuna kommun.

Villaägarna har sammanställt priserna på fjärrvärme i hela landet, för Stockholms län logger priset på fjärrvärme i toppen med 960 kr/MWH, bara Nynäshamn, Haninge, Tyresö och Värmdö har högre priser. Dock blir priset ännu högre i Sigtuna i samband med att man lägger in elnätskostnaden:
– Många av kommunerna är dubbelt drabbade, inte bara för att de har förhållandevis dyr fjärrvärme utan även höga elnätsavgifter eftersom Vattenfall är nätägare, säger Anna Werner, samhällspolitisk analytiker på Villaägarna.

Även Väsby har samma pris på fjärrvärme som Sigtuna men där gör elnätskostnaden till en av landets billigaste då Eon är nätägare. Lägsta fjärrvärmepriset finns i Norrtälje med 796 kronor/MWH. Den allt mer kritiserade elnätskostnaden fortsätter att öka och Vattenfall har aviserat högre avgifter i samband med att näten måste förnyas:
– Vattenfall agerar bara så som de förväntas utifrån sina ägardirektiv och maximerar vinsten. Det är politikerna som måste göra sitt jobb och skruva åt elnätsregleringen så att det inte går att ta ut hur höga elnätsavgifter som helst, förklarar Anna Werner.

defacto_helsida
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
colorama_april2

Kall sommarvecka

Notiser Kylan håller sitt grepp över kommunen och förra veckan var kallaste vecka 28 på elva år.

arlanda_golf_juli
bonava_juli_hel
ica_valsta_choklad
sommar
happyhomes_2019
colorama_april
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider
connys
defacto_outsider