defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Hög sjukfrånvaro i kommunen

Sjukfrånvaron bland kommunens anställda ligger i länstopp, nästan 8 procent.

Sigtuna kommuns anställda har under flera års tid legat i länstopp gällande sjukskrivningar. Siffran har gått ner senaste åren men ligger fortfarande i toppen av länet med 7,9 procent av de anställda. Huddinge är den enda kommunen med fler sjuka, 8 procent. Friskaste kommunerna är Danderyd och Täby med 4,7 respektive 4,9 procent enligt Mitt i Stockholm.

Grannkommunen Upplands-Bro är fjärde bäst med 5,6 procent och Väsby är 14:e sjukast i länet med 6,1 procent. 2015 hade Sigtuna kommun en sjukfrånvaro på 8,4 procent. Männen står för 6,1 procent av sjukfrånvaron och kvinnorna för 8,5 procent. Männens sjukfrånvaro har ökat något sedan 2015 medan kvinnorna minskat med 0,6 procentenheter.

happy_homes_mars

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_helsida
centrum_helsida2020
festspec_corona_helsida
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
marina_outsider