defacto_pan2020
Foto: Astma och allergiförbundet

Hög andel nyblivna pappor som röker

Sigtuna hör till länstoppen när det gäller småbarnsföräldrar som röker enligt Socialstyrelsen.

centrum_artikel

Socialstyrelsen har kartlagt rökvanor hos småbarnsföräldrar 2017. Länssnittet var att 8 procent av barnen som föddes 2017 hade någon i hemmet som var rökare. Men skillnaderna är stora, Södertälje har flest rökande småbarnspappor med 18 procent rökte, därefter följer Botkyrka och Sigtuna med 17,8 respektive 13,1 procent. När det gäller mammornas rökvanor var det 2,5 procent som rökte, åtta andra kommuner hade högre siffror. Högst i länet var det i Södertälje där 5 procent av de nyblivna mammorna rökte.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider