defacto_pan
Per "Otten" Ottenström och Therese SalomonssonFoto: Daniel Iskander

Hockeyskolan är större än någonsin

Wings hockeyskola har haft sina prova-på-tillfällen. Men trots det är det nästan 100 barn som kliver på i Pinbackshallen en lördag förmiddag: - Vi har fått hit många barn som provat på och sedan är kvar, berättar Per Ottenström, ledare i hockeyskolan.

Wings hockeyskola för den här säsongen klockar in ca 100 barn på isen samtidigt. Under de första prova-på-tillfällena var det en bra bit över hundra. märsta.nu träffar några av ledarna i samband med träningen på lördag förmiddag. Per ”Otten” Ottenström, berättar att det är många barn med olika bakgrund och förutsättningar.
– Många som normalt inte har hockeybakgrund har kommit hit, det är viktigt att hjälpa till och se till så att alla har roligt, när de går av är det svettiga och har ett leende på läpparna.

Engagerade ledare
På bara två år har hockeyskolan gått från cirka 50 barn till omkring 100 i år. Per Ottenström lyfter fram att engagemanget från Annika Bröms, ansvarig för Hockeyskolan, och alla ledare har stor betydelse i framgången. Man har även gått från ca 6-7 ledare till omkring 20, det finns både on-ice- och off-icetränare.
– Vi har till och med materialare och skridskoslip nu, säger Per Ottenström.

Tessan servar i båset
På sidan är Therese ”Tessan” Salomonsson en av off-icetränarna som står i båset och servar barnen, hennes uppdrag är att ta hand om barnen som behöver vatten, en frukt eller kanske gå på toa:
– Det är roligt som alltid, alla har kul när de åker hem, jag försöker ordna praktiska saker och serva, säger hon.

Finns plats för alla
Både hon och Per märker att det blir mer och mer utvecklat med Hockeyskolan i Wings. Isen är uppdelad i tre zoner där de som är äldst och har kommit längst med skridskoåkningen håller till i en zon, i mitten håller nybörjarna till och i andra zonen är det barn födda omkring 2012 som tränar.
– Det är mycket lek och skoj, att få barnen att åka på skridskorna helt enkelt, ramlar dem så låter vi dem försöka komma upp, det är bäst så, då lär dem sig åka och bli starkare på skridskorna, säger Per Ottenström.

Två pass i veckan
Under högsäsong, mitten oktober till och med februari, är det två pass i veckan för Hockeyskolan för det mesta. Ibland går det ner till ett pass kring jul och lov exempelvis, men exemplevis kunde man få in flera pass under hela jul- och nyårs.
– Vi har bra tider på lördag förmiddag klockan 10 och på onsdagar 16.45, man får komma och prova på med sitt barn, vill man sen köra vidare så bestämmer man sig för det, vi har även utrustning att låna ut de första gångerna om man behöver, säger Per.

Skånela föll efter mardrömsstart

Handboll Skånela föll efter en katastrofstart där man låg under med 14-4 i första: - Ligger man under med 14-4 är det svårt att vinna handbollsmatcher, sa Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

sigtunavatten_standard
video

RIK tog tredje raka

Innebandy Rosersbergs IK vann i lördags mot Hässelby: -Nu har vi på allvar häng på topplagen, säger sportchefen Fredrik Raschke.

outsider
allsvenskan

Skånela fortsatt glödheta

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda Anderstorp hemma i Vikingahallen med 25-19: - Återigen är det ingen topprestation i det offensiva men vi är bra bakåt, summerar tränare Jimmy Karlsson.

korpen_jan-feb
EXTRA

Europatouren kommer till Arlandastad

golf Europatouren i Golf kommer tillbaka Arlandastad: - Vi är glada att meddela att Arlandastad blir det senaste tillskottet till Qualifying School, säger Mike Stewart, Qualifying School Director på European Tour.

frisyr_december
sigtuna_funkis

Full fart med Wings Ladies

Ishockey Wings har startat ett damlag i hockey under hösten: - Självklart ska Wings ha ett Ladies-lag. Att få vara med från början och lägga grunden kändes väldigt roligt, säger Per "Otten" Ottenström, en av tränarna.

icavalsta_julbanner
allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

connys
banner_trerosor
funkis_2
nrh