defacto_pan
Per "Otten" Ottenström och Therese SalomonssonFoto: Daniel Iskander

Hockeyskolan är större än någonsin

Wings hockeyskola har haft sina prova-på-tillfällen. Men trots det är det nästan 100 barn som kliver på i Pinbackshallen en lördag förmiddag: - Vi har fått hit många barn som provat på och sedan är kvar, berättar Per Ottenström, ledare i hockeyskolan.

Wings hockeyskola för den här säsongen klockar in ca 100 barn på isen samtidigt. Under de första prova-på-tillfällena var det en bra bit över hundra. märsta.nu träffar några av ledarna i samband med träningen på lördag förmiddag. Per ”Otten” Ottenström, berättar att det är många barn med olika bakgrund och förutsättningar.
– Många som normalt inte har hockeybakgrund har kommit hit, det är viktigt att hjälpa till och se till så att alla har roligt, när de går av är det svettiga och har ett leende på läpparna.

Engagerade ledare
På bara två år har hockeyskolan gått från cirka 50 barn till omkring 100 i år. Per Ottenström lyfter fram att engagemanget från Annika Bröms, ansvarig för Hockeyskolan, och alla ledare har stor betydelse i framgången. Man har även gått från ca 6-7 ledare till omkring 20, det finns både on-ice- och off-icetränare.
– Vi har till och med materialare och skridskoslip nu, säger Per Ottenström.

Tessan servar i båset
På sidan är Therese ”Tessan” Salomonsson en av off-icetränarna som står i båset och servar barnen, hennes uppdrag är att ta hand om barnen som behöver vatten, en frukt eller kanske gå på toa:
– Det är roligt som alltid, alla har kul när de åker hem, jag försöker ordna praktiska saker och serva, säger hon.

Finns plats för alla
Både hon och Per märker att det blir mer och mer utvecklat med Hockeyskolan i Wings. Isen är uppdelad i tre zoner där de som är äldst och har kommit längst med skridskoåkningen håller till i en zon, i mitten håller nybörjarna till och i andra zonen är det barn födda omkring 2012 som tränar.
– Det är mycket lek och skoj, att få barnen att åka på skridskorna helt enkelt, ramlar dem så låter vi dem försöka komma upp, det är bäst så, då lär dem sig åka och bli starkare på skridskorna, säger Per Ottenström.

Två pass i veckan
Under högsäsong, mitten oktober till och med februari, är det två pass i veckan för Hockeyskolan för det mesta. Ibland går det ner till ett pass kring jul och lov exempelvis, men exemplevis kunde man få in flera pass under hela jul- och nyårs.
– Vi har bra tider på lördag förmiddag klockan 10 och på onsdagar 16.45, man får komma och prova på med sitt barn, vill man sen köra vidare så bestämmer man sig för det, vi har även utrustning att låna ut de första gångerna om man behöver, säger Per.

EXTRA

Domare slagen under match i Odensala

Fotboll En domare fick på måndagskvällen motta ett slag i ansiktet av en spelare i Wigör2 i samband med Division 7-matchen Wigör2-Procyon2: - Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå, skriver föreningens ordförande Marianne Isoz Henriksson i ett facebookinlägg.

sbrf_helsida
sommar
happyhomes_2019

Premiär för FC Arlandas fotbollsskola

Fotboll FC Arlanda höll sin första fotbollsskola den gångna veckan: - Det var en bra start med drygt 30 barn som tränade i fyra dagar, berättar Eddie Khalaf, ansvarig för fotbollsskolan

sigtunavatten_standard
logistik_sigtuna

Kommunens personalklubb på internationell turnering

Fotboll Sigtuna kommuns personalklubb har varit i Prag för att spela i en av Europas största amatörcuper i fotboll: - Det här var första året som vi deltog och sammanfattningsvis så var det väldigt lyckat, säger personalklubbens ordförande Erik Aravena Valencia.

fme_helsida
colorama_april2
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

sommar_centrum
defacto_helsida

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

defacto_outsider
colorama_april
sbrf_outsider
nrh
fme_outsider
sportfiske_sommar
connys