centrum_tvaar
Per "Otten" Ottenström och Therese SalomonssonFoto: Daniel Iskander

Hockeyskolan är större än någonsin

Wings hockeyskola har haft sina prova-på-tillfällen. Men trots det är det nästan 100 barn som kliver på i Pinbackshallen en lördag förmiddag: - Vi har fått hit många barn som provat på och sedan är kvar, berättar Per Ottenström, ledare i hockeyskolan.

centrum_tvaar

Wings hockeyskola för den här säsongen klockar in ca 100 barn på isen samtidigt. Under de första prova-på-tillfällena var det en bra bit över hundra. märsta.nu träffar några av ledarna i samband med träningen på lördag förmiddag. Per ”Otten” Ottenström, berättar att det är många barn med olika bakgrund och förutsättningar.
– Många som normalt inte har hockeybakgrund har kommit hit, det är viktigt att hjälpa till och se till så att alla har roligt, när de går av är det svettiga och har ett leende på läpparna.

Engagerade ledare
På bara två år har hockeyskolan gått från cirka 50 barn till omkring 100 i år. Per Ottenström lyfter fram att engagemanget från Annika Bröms, ansvarig för Hockeyskolan, och alla ledare har stor betydelse i framgången. Man har även gått från ca 6-7 ledare till omkring 20, det finns både on-ice- och off-icetränare.
– Vi har till och med materialare och skridskoslip nu, säger Per Ottenström.

Tessan servar i båset
På sidan är Therese ”Tessan” Salomonsson en av off-icetränarna som står i båset och servar barnen, hennes uppdrag är att ta hand om barnen som behöver vatten, en frukt eller kanske gå på toa:
– Det är roligt som alltid, alla har kul när de åker hem, jag försöker ordna praktiska saker och serva, säger hon.

Finns plats för alla
Både hon och Per märker att det blir mer och mer utvecklat med Hockeyskolan i Wings. Isen är uppdelad i tre zoner där de som är äldst och har kommit längst med skridskoåkningen håller till i en zon, i mitten håller nybörjarna till och i andra zonen är det barn födda omkring 2012 som tränar.
– Det är mycket lek och skoj, att få barnen att åka på skridskorna helt enkelt, ramlar dem så låter vi dem försöka komma upp, det är bäst så, då lär dem sig åka och bli starkare på skridskorna, säger Per Ottenström.

Två pass i veckan
Under högsäsong, mitten oktober till och med februari, är det två pass i veckan för Hockeyskolan för det mesta. Ibland går det ner till ett pass kring jul och lov exempelvis, men exemplevis kunde man få in flera pass under hela jul- och nyårs.
– Vi har bra tider på lördag förmiddag klockan 10 och på onsdagar 16.45, man får komma och prova på med sitt barn, vill man sen köra vidare så bestämmer man sig för det, vi har även utrustning att låna ut de första gångerna om man behöver, säger Per.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor
karby_varme1
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

banner_trerosor
sangensemble
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

arlandagolf
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

sigtunavatten_standard

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

defacto_helsida
connys
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

herrallsvenskan

Rafflande avslutning att vänta

Sport Skånela tar emot Kungälv i en viktig match med tre omgångar kvar:- Det är många intressanta och viktiga matcher som ska spelas och fortfarande sex poäng att spela om. I slutändan kan det till och med avgöras på målskillnad, uppger tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

Hadaya till Norge

Fotboll Märstabon Elias Hadaya är klar för norska klubben Levanger FK Levanger: - Jag har fått ett väldigt bra förstaintryck av klubben, säger Elias till Levangers hemsida.

extravaganza_outsider
sh_oppet
karby2
ridskola2019_outsider