defacto_pan
Per "Otten" Ottenström och Therese SalomonssonFoto: Daniel Iskander

Hockeyskolan är större än någonsin

Wings hockeyskola har haft sina prova-på-tillfällen. Men trots det är det nästan 100 barn som kliver på i Pinbackshallen en lördag förmiddag: - Vi har fått hit många barn som provat på och sedan är kvar, berättar Per Ottenström, ledare i hockeyskolan.

farsdag_cemtrum

Wings hockeyskola för den här säsongen klockar in ca 100 barn på isen samtidigt. Under de första prova-på-tillfällena var det en bra bit över hundra. märsta.nu träffar några av ledarna i samband med träningen på lördag förmiddag. Per ”Otten” Ottenström, berättar att det är många barn med olika bakgrund och förutsättningar.
– Många som normalt inte har hockeybakgrund har kommit hit, det är viktigt att hjälpa till och se till så att alla har roligt, när de går av är det svettiga och har ett leende på läpparna.

Engagerade ledare
På bara två år har hockeyskolan gått från cirka 50 barn till omkring 100 i år. Per Ottenström lyfter fram att engagemanget från Annika Bröms, ansvarig för Hockeyskolan, och alla ledare har stor betydelse i framgången. Man har även gått från ca 6-7 ledare till omkring 20, det finns både on-ice- och off-icetränare.
– Vi har till och med materialare och skridskoslip nu, säger Per Ottenström.

Tessan servar i båset
På sidan är Therese ”Tessan” Salomonsson en av off-icetränarna som står i båset och servar barnen, hennes uppdrag är att ta hand om barnen som behöver vatten, en frukt eller kanske gå på toa:
– Det är roligt som alltid, alla har kul när de åker hem, jag försöker ordna praktiska saker och serva, säger hon.

Finns plats för alla
Både hon och Per märker att det blir mer och mer utvecklat med Hockeyskolan i Wings. Isen är uppdelad i tre zoner där de som är äldst och har kommit längst med skridskoåkningen håller till i en zon, i mitten håller nybörjarna till och i andra zonen är det barn födda omkring 2012 som tränar.
– Det är mycket lek och skoj, att få barnen att åka på skridskorna helt enkelt, ramlar dem så låter vi dem försöka komma upp, det är bäst så, då lär dem sig åka och bli starkare på skridskorna, säger Per Ottenström.

Två pass i veckan
Under högsäsong, mitten oktober till och med februari, är det två pass i veckan för Hockeyskolan för det mesta. Ibland går det ner till ett pass kring jul och lov exempelvis, men exemplevis kunde man få in flera pass under hela jul- och nyårs.
– Vi har bra tider på lördag förmiddag klockan 10 och på onsdagar 16.45, man får komma och prova på med sitt barn, vill man sen köra vidare så bestämmer man sig för det, vi har även utrustning att låna ut de första gångerna om man behöver, säger Per.

skånela-hellton

Förlust mot topplaget

Handboll Skånela föll mot tabelltvåan Hellton som i och med segern klev upp som etta i tabellen: - Vi kommer inte upp i nivå, då vinner man inte mot lag som Hellton, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

defacto_host2018
EXTRA

RIK vann och drog in 23 000 till cancerforskning

Innebandy Rosersbergs IK besegrade Sätra från Gävle med 6-5 på fredagskvällen: - Vi är i ledningen från början till slut men det blir rejält spännande på slutet då Sätra pressar på för en kvittering, berättar sportchef Fredrik Raschke.

allsvenskan

Skånela föll i Varberg

Handboll Skånela lyckades inte följa upp derbysegern i måndags med ny vinst utan förlorade med 27-25 borta mot topplaget Varberg.

sportfiskebanner2
happy_homes_juli

Skånela jagar derbyseger

Handboll Skånela möter Rimbo i kvällens 8:e omgång: - Jag har vart med om massor av derbyn mot Rimbo både som spelare och som tränare och visst känns det lite extra när dessa matcher ska spelas, skriver tränare Jimmy Karlsson inför matchen på Skånelas hemsida.

allsvenskan

Skånela vann derbyt

Handboll Skånela vann derbyt i Vikingahallen mot Spårvägen med 27-25 efter underläge i paus med en boll: - Vi var förberedda på en holmgång och det blev det, säger Fredrik "Chippen" Söderberg, tränare i Skånela

Märstabon som siktar mot OS

Friidrott Märstabon Yolanda Ngarambe, 27, är nästa stjärnskott inom svensk löpning. Sedan några år tillbaka bor hon i USA där hon tränar: - Jag vill representera Sverige internationellt, säger Yolanda till märsta.nu

Wings vann toppmötet

Ishockey Wings svarade för ett riktigt styrkebesked på fredagskvällen när man körde över tvåan Haninge med 6-0: - Idag gör vi det bra över 60 min vilket är första gången denna säsong och ger inte Haninge mycket till chans, uppger tränare Mattias Valente för sajten eastcoasthockey.se

Jesper vs Jimmy på lördag

Handboll Jesper Östlund lämnade moderklubben Skånela inför säsongen för att leda Hallby från Jönköping, i morgon ställs han mot sin gamla klubb och tränarkompis Jimmy Karlsson: - Det ska bli jäkligt roligt och för egen del kommer det att bli häftigt, säger Jesper till Jönköpingsposten.

connys
objekt2
sportfiske_banner
objekt3
nrh_sigtuna
sbrf_sep
outsider
komvuxq3_4
objekt4